BKV volt it-igazgatója: ártatlan vagyok

Ártatlannak vallotta magát a repülőtéri vesztegetés ügyében folyó büntetőper tizenegyedrendű vádlottja, a BKV volt informatikai igazgatója. Fuzik Zsolt a Fővárosi Törvényszék hétfői tárgyalásán tett vallomásában kijelentette: semmilyen bűncselekményt nem követett el. A Fővárosi Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat a BKV volt jogi igazgatója és további tizenkét társa ellen, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Fuzik a tárgyaláson felolvasta vallomását, amelyben az előzetes letartóztatásának körülményeiről is beszélt. Elmondta, 2009. december 4-én – amikor elfogták az elsőrendű vádlottat – síelni indult Ausztriába, de szóltak neki, hogy be kellene mennie a BKV székházába, mert ott szerződéseket keresnek rendőrök. Ennek nem tett eleget, mert – mint mondta – az idézésnek nem ez a szokásos rendje, és csak arról tájékoztatták, hogy a székházban iratokat foglalnak le. Hangsúlyozta: nem menekült, nem szökött el. Fuzikot, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, Szegeden fogták el és vették őrizetbe 2010. február 3-án. Mint elmondta, attól tartott, hogy rendőri múltja miatt atrocitások érik majd büntetés-végrehajtási intézetben. Szavai szerint ez így is történt. Fuzik visszautasította az ellene felhozott vádat. Azt mondta: nem szegte meg kötelességét, nem vett részt a vádban szereplő szerződés megkötésében, és nem volt befolyása a kifizetésre — írja az MTI.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

BTel: nincs is válság

sze máj 1 , 2013
ShareTweetPinShare  Nem érzi a válságot a Business Telecom Nyrt. (BTel), a nettó árbevétele ugyanis csaknem a duplájára emelkedett 2012-ben. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság adózás utáni eredménye ennek ellenére 22 százalékkal csökkent 2011 év végéhez képest, aminek a fő oka a kötvénykibocsátások kamatkötelezettségei állnak. A társaság nettó árbevétele tavaly több […]
ZX-81

És még ez is...