Letölthető az E.ON hibabejelentő applikációja

e-on-hibabejelento-appA közvilágítási hibák gyors és egyszerű bejelentését szolgálja, de akár más közműszolgáltatók hibáinak jelzésére is továbbfejleszthető az a mobiltelefonos applikáció, amelyet az E.ON Hungária Zrt. mutatott be. Tímár Ákos, az E.ON City programiroda munkatársa azt mondta: olyan egyszerű alkalmazást fejlesztettek, amely közvilágítási hibák bejelentését teszi lehetővé úgy, hogy fotót és szöveges üzenetet is küldhet a bejelentő, s mindehhez automatikusan társul a jelzett hely GPS-koordinátája. A mobiltelefonok mindhárom operációs rendszerében elérhető applikáción történő hibajelzéseket a www.varosszerviz.hu weboldalon egy térkép is összesíti, de a bejelentő maga is visszajelzést kap a jelzésének feldolgozásáról és a hibaelhárításról.

Várfalvi Ferenc, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. nagykanizsai üzemének vezetője hozzátette: az egy hónapos tesztüzem után először Nagykanizsán vált elérhetővé a szolgáltatás, ami ha elterjed, gyorsabbá válik a hibák elhárítása is. A dél-zalai indulást követően még ebben az évben további 69 településen teszik elérhetővé az alkalmazást. Tímár ezzel kapcsolatban elmondta: az E.ON jelenleg mintegy 2200 településen működteti a közvilágítási rendszert, de azért ezt a hetven települést választották ki elsőként, mert ezekről érkezik a hibabejelentések nyolcvan-kilencven százaléka. Egyházi Nikoletta, a társaság szóvivője kérdésre válaszolva elmondta: az applikáció ötlete a cégen belülről származik, a kifejlesztésébe bevonták az Abesse Zrt-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Varga Mihály: itt a Google-adó terve

hét szept 12 , 2016
A digitális vállalatoknak is ki kell venniük a részüket a közteherviselésből, ahogyan bárki másnak – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton Pozsonyban az európai uniós (EU) tagállamok pénzügyminiszterei informális találkozójának második napján, amikor bemutatta a digitális vállalatok adóelkerülésének kiküszöbölésére tett magyar javaslatot. Az adóelkerülések elleni küzdelem témájában tett magyar […]
Varga Mihály

Friss, ropogós