Mindent elsöprő lesz az IoT sikere: trendek a vállalati it-piacon

IoTAz Avnet Technology Solutions magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, egyben a vállalat dél-kelet-európai régiójának vezetője, Bartha Péter három pontban foglalta össze, hogy milyen technológiai trendek figyelhetők meg 2015-ben a vállalati it-piacon.

3. A dolgok internete (IoT) adatelemzéssel kombinálva
Az IoT (Internet of Things) eszközök és a belőlük felépülő hálózatok számának növekedésével, az it-szolgáltatók olyan új technológiákat nyújthatnak a magánembereknek és a szervezeteknek, amelyek egyszerűbbé, mégis információ- és élménygazdagabbá tehetik az életet. Szerte az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban, a kutató és elemző intézetek szakértői hatalmas növekedésre számítanak az IoT terjedésében, illetve a hálózatba bevont eszközök számában is. A Gartner kutatóintézet előrejelzése szerint, 2020-ra ezen eszközök száma eléri a 25 milliárdot. Az IoT terjedése gyökeresen megváltoztatja a számítógépes hálózatokra és adatközpontokra vonatkozó követelményeket. Mit jelent egy adatközpont esetében, ha a mai harmincezer kliens (az adatközponthoz kapcsolódó eszköz) helyett holnap talán több milliót kell kezelnie és kiszolgálnia? Az IoT teljesen megváltoztatja az adatközpont és a hálózat számára szükséges infrastruktúrát. Ma még aligha léteznek azok a biztonsági rendszerek és szoftverek, amelyekkel ilyen méretű hálózatokat kezelni lehetne. Az informatikai forgalmazók és szolgáltatók feladata kettős: egyrészt fel kell hívniuk partnereik figyelmét az IoT-ben rejlő hatalmas üzleti potenciálra, másrészt fel kell készíteniük őket infrastruktúrájuk fejlesztésére, azaz olyan robusztus megoldások kialakítására, amelyekkel kiszolgálhatják az ekkora rendszereket hálózatkezelés, biztonság, adatelemzés és minden kapcsolódó területen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kiderült, hogy a fogyatékkal élők mobiloznak és interneteznek

csü aug 6 , 2015
A fogyatékkal élő ügyfelek teljes társadalmi integrációjában és önálló életvezetésükben a hírközlési szolgáltatások jelentős segítséget nyújtanak – derül ki az NMHH országos felméréséből, amely a speciális fogyasztói csoportoknak az infokommunikációs javakhoz való kapcsolódását térképezi fel. A tanulmány szerint a fogyatékkal élők körében a mobilszolgáltatások és az internet a két legelterjedtebb […]