Telekom giga liga: most jó optikával fedett területen internetezni

Másodpercenként két gigabitre növeli az otthoni internetszolgáltatás sebességét a Magyar Telekom november 1-jétől az optikával fedett területeken.

A telekommunikációs szolgáltató keddi tájékoztatásában a világhálóra kapcsolódó eszközök terjedésével indokolta a fejlesztést, hiszen – mint írták – a számítógépek, tabletek és mobiltelefonok párhuzamosan használják az internetet. A Magyar Telekom 2015 tavaszán kezdett intenzív fejlesztésbe. Ennek keretében mostanáig körülbelül 250 milliárd forintot költöttek a hálózatokra, amelyek így – többféle technológiával – mostanra megközelítőleg hárommillió háztartást látnak el szupergyors internettel, ezen belül a gigabites sebességre képes optikai hálózat jelenleg több mint 760 ezer háztartást ér el. A Magyar Telekom idén az év végéig 270 ezer új háztartást kíván lefedni új generációs hálózatokkal, ezek harmada gigabitképes optikai hálózat – írták. A korszerűsítésekhez uniós forrásokat is felhasználnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az új NETGEAR otthoni és irodai switch-ek

szo nov 4 , 2017
A NETGEAR bővítette termékportfólióját az otthoni felhasználók, valamint kis- és középvállalatok számára. A NETGEAR 8-portos Gigabit Switch (GS908) és a NETGEAR 8-portos Smart Managed Plus Gigabit Switch két USB töltő csatlakozóval (GS908E) az iparág első felhasználóbarát, beépített kábelmenedzsmenttel rendelkező switch-e — állítja a gyártó közleménye, amely szerint a stílusos és átgondolt kialakítás (lásd illusztrációnkat) […]