Elon Musk nyomozna

Donald TrumpElon Musk, a Twitter mikroblog-szolgáltató új tulajdonosa utánajárna, ki finanszírozza azokat a civil szervezeteket, amelyek több nagynevű amerikai céget is a Twitter bojkottálására szólítottak fel.

Twitter-bejegyzésében a SpaceX és a Tesla cégeket is vezető Musk arra a levélre reagált, amelyben – a CNN amerikai televíziócsatorna közlése szerint – 22 amerikai civil társadalmi szervezet a Twitter bojkottálására szólított fel több amerikai nagyvállalatot, köztük a Coca-Colát és a Disney-t is. A szervezetek szerint a Twitteren hirdető legnagyobb piaci cégeknek olyan feltételekhez kellene kötniük a megújult hirdetési szerződés aláírását, amelyek a többi közt kimondják, hogy a közösségi médiaplatformnak nem volna szabad visszaengednie az egyszer már letiltott felhasználókat – köztük akár Donald Trumpot – az oldalra. Szerintük ugyanis a szerződés aláírásával fennáll annak a veszélye, hogy a szóban forgó márkákat “a gyűlöletet, a szélsőségességet” és az “összeesküvés-elméleteket felerősítő platformmal” azonosítják majd. Musk azt írta, hogy utánajárna, vajon “ki finanszírozza azokat a szervezeteket, amelyek korlátozni akarják az információhoz való hozzáférést”. Egy következő bejegyzésében kijelentette, hogy a “Twitter mindig is ingyenes marad a köznapi felhasználók számára”, de meglehet, hogy fizetős konstrukciót alakítanak ki a kereskedelmi felhasználóknak és kormánytisztviselőknek.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A 4iG 29 forint osztalékot fizet részvényenként

csü máj 5 , 2022
A 4iG Nyrt. 29 forintos részvényenkénti osztalék fizetéséről döntött a tavalyi évre, amely több mint harminc százalékkal meghaladja a 2020-as üzleti év utáni 22,9 forintot – közölte a vállalat. Az év végén forgalomban lévő törzsrészvények után összesen 2,99 milliárd forintot fizet ki a vállalat. A jövőbeni osztalékkilátások pozitívak. Az osztalék […]
forint

Friss, ropogós