Magyarországon még új üzleti modell adhat lökést a hazai startup világnak

startSikeres tech vállalkozást létrehozni kihívásokkal és buktatókkal teli feladat. Különösen igaz ez az olyan még fejlődésben lévő startup kultúrával rendelkező országokra, mint Magyarország. Hazánkba is betört azonban a külföldön és főleg az Egyesült Államokban már egyre népszerűbb és egyre nagyobb sikereket elérő „startup gyár” üzleti modell. Az itthon elsősorban a Drukka Kft. által képviselt koncepció lényege, hogy egy startupok felépítésére szakosodott, profi stúdió párhuzamosan több ötletet, induló vállalkozást alapít és próbál meg piaci sikerre vinni, ezzel csökkentve a kockázatokat.

Az itthon még újnak számító koncepció lényege, hogy egy állandó infrastruktúrával, fejlesztői, üzletfejlesztési, mentor és marketing csapattal rendelkező startup stúdió a hagyományos techcég építéssel ellentétben nem mindent egy lapra feltéve, egy zseniálisnak vélt ötlet megvalósítására koncentrál, hanem kvázi gyárként párhuzamosan és futószalagon kísérletezik egyszerre több projekttel. A Drukka jelenleg hét startup felépítésén dolgozik aktívan, ezek között található takarítás közvetítő alkalmazás (Helpy), Bitcoin fizetési megoldás (COinPay), vagy éppen üzleti szolgáltatás közvetítő alkalmazás (Frimplace.com).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre: elindul az állami vagyonelemek elektronikus értékesítése

pén szept 18 , 2015
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elindította elektronikus árverési portálját – jelentette be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. Az átláthatóságot és a nyilvánosságot teljes körűen biztosító e-licit rendszert az államtitkár és Halasi Tibor, az MNV Zrt. igazgatóságának elnöke indította el. Az Elektronikus Aukciós Rendszer olyan online árverési felület, […]