Minden fillér jó helyre megy: logisztikai központot épít az eMAG

Van az a pénz, amiért vidáman hajlik a derék Balról jobbra: Szalay László, Dunaharaszti polgármestere, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Várkonyi Balázs (eMAG-Extreme Digital) és Pánczél Károly a térség országgyűlési képviselője és választókerületi elnöke látható.Hamarosan egy új, közel 117 ezer négyzetméteres alapterületű, számos automatizált megoldást is alkalmazó logisztikai központból szolgálja majd ki hat ország (Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Ausztria, Németország, Csehország) vásárlóit az eMAG-Extreme Digital. A Dunaharasztiban mintegy 35 milliárd forint értékű beruházással épülő, ultramodern óriás raktár a tervek szerint már az idén karácsonykot megkezdi működését.

Az e-kereskedő társaság előre menekül: egy ultramodern, gigantikus magyarországi logisztikai központ létesítésével biztosítja hatékony működését a következő évekre. Az e-kereskedő társaság harmincmilliárd forintot fektet a raktárbázis építésébe, ezt a magyarországi adófizető polgárok a Nemzeti Befektetési Ügynökségen keresztül 4,8 milliárd vissza nem téritendő pengő forinttal egészítik ki. Egyébként rá is van szorulva a társaság a támogatásra, hiszen az elmúlt években a több tízmilliárdos forgalom ellenére is milliárdos veszteséget termel a cég. Jó hír, hogy a beruházás munkahelyeket is teremt a régióban: az eMAG az első évben mintegy 350 ember számára biztosít majd munkalehetőséget, de a vállalat várakozásai szerint négy éven belül várhatóan hatszáz főre bővülhet majd az itt dolgozó logisztikusok száma. (Vajon mennyi emberre lenne szükség, ha -mint a közleményükben írták- nem alkalmaznának “számos automatizált megoldást”, sőt “ultramodern robotizált megoldásokat”? A -szerk- megj.) A saját logisztikai központ felépítésén túl az eMAG több mint ötmilliárd forint értékben ruház be olyan, magas fokú automatizációt kínáló logisztikai eszközök beszerzésébe is, amelyek alkalmazásával tovább gyorsulhat a rendelések kiszolgálása.

Az eMAG-Extreme Digital high-tech dunaharaszti raktárbázisa a romániai székhelyű eMAG-vállalatcsoport első külföld létesített, saját tulajdonú logisztikai központja lesz. A létesítmény építése már megkezdődött, a projekt generál kivitelezője a Baupartner Construct, amely több hasonló raktárat épített a cégcsoportnak Romániában.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

És még ez is! Péntektől fizetni kell a parkolásért az Infopark környékén

ked jún 28 , 2022
Péntektől parkolási díjat kell fizetni az Infopark környékén – közölte a XI. kerületi önkormányzat. Július 1-től díjkötelessé válnak az Infopark önkormányzati tulajdonú útjai, a Magyar Tudósok körútja, a Feketeházy János utca, a Hevesy György utca, az Egyetemisták parkja, valamint Lágymányoson az Egry János utca és a Bertalan Lajos utca. Augusztus […]
Infopark