Fenntarthatóság: Használt mobiltelefonok és elemek gyűjtésével versenyezhetnek iskolák

öreg mobiltelefonokIskolák és diákok versenyezhetnek az időszaki használt mobiltelefon- és elemgyűjtő bajnokságon a Fenntarthatósági Témahét keretében április 17. és május 19. között.

A szervezők közölték, hogy április 24. és 28. között megrendezendő országos Fenntarthatósági Témahét keretében ismét meghirdetik az időszaki szelektív hulladékgyűjtő bajnokságot, amely során ezúttal is két kategóriában szállhatnak versenybe a diákok. A tájékoztató szerint a verseny célja, hogy ráirányítsa a gyerekek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára. A tíz legtöbb mobilt, valamint a tíz legtöbb használt elemet gyűjtő általános iskolás diák értékes vásárlási utalványt nyer, valamimt minden megye legtöbb használt elemet, valamint legtöbb használt mobiltelefont gyűjtő iskolája harmincezer forint alapítványi támogatásban részesül. A 12 éve működő PontVelem Program keretében idáig 753 ezer kilogramm használt elemet és 181 ezer darab mobiltelefont gyűjtöttek be. Tavaly már 165 iskola csatlakozott az időszaki gyűjtéshez – áll a közleményben.

A részvétellel kapcsolatos információk itt olvashatók.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MNB szakértők: csak a baj van a big tech cégekkel

csü ápr 20 , 2023
ShareTweetPinShareA Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértői egy konferencián a technológiai óriásvállalatok helyzetét vizsgálták. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke, Virág Barnabás szerint a koronavírus-járvány (?) és a szomszédos országban dúló katonai konfliktus (Értsd háború! A -szerk- megj.) közepette átalakul a teljes geopolitikai térkép, az a világ, amelyet évtizedekig állt fenn. […]
Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke

És még ez is...