Mesterséges intelligenciát kutató cégbe fektet az ABB

asimovxA svéd, robotgyártó ABB tőkét fektetett be a mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozó vállalatba, a Vicariousba. A Vicarious egységes algoritmikus architektúra kifejlesztésével a látás-, a nyelv- és mozgásszabályzás terén az emberihez fogható intelligencia létrehozásán dolgozik. A San Franciscó-i központú vállalat olyan vizuális észlelési problémák megoldására koncentrál, mint például a felismerés, a szegmentálás és helyszín-elemzés.

„Ennek a partnerségnek a résztvevői tökéletesen kiegészítik egymást. Az ABB a robotikában úttörő szerepet tölt be világszerte üzembe helyezett több mint 250 ezer ipari robotjával, amelyek segítségével növeli a termelékenységet, javítja a minőséget és a dolgozók biztonságát. A Vicarious ugyanazt testesíti meg a mesterséges intelligencia-kutatásban, amit az ABB a robotikában” – mondta Girish Nadkarni, az ABB Technology Ventures vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

CES 2015: robotokkal és drónokkal árasztják el a világot

ked dec 2 , 2014
Soha nem látott mennyiségű robotot és drónt vonultat fel a jövő év legfontosabb és legnagyobb érdeklődéssel várt technológiai seregszemléje a CES 2015. A mobil- és okoseszközök forradalmának köszönhetően a robottechnológia lendületet kapott és egyre inkább betör mindennapi életünkbe. A közeljövő legfrissebb húzótrendjeit január elején bemutató Las Vegas-i tech szupershow-n éppen […]

Friss, ropogós