Egyre több banki trójait ver vissza a G Data

virusRekordot döntöttek a banki trójaik: a G Data BankGuard által visszavert támadások száma az előző évben 44,5 százalékkal emelkedett. A célpontok hetven százaléka az Egyesült Államokból, Kanadából és Nagy-Britanniából került ki. 2014 második félévében a laboratóriumok 4,1 millió új kártékony programot regisztráltak, így az első félévben megjelent vírusokkal együtt majdnem hatmillióra növekedett az egy év alatt az internetre kikerült kártevők száma. Ez jóval több, mint az a négymillió, amire a szakemberek 2014-ben összesen számítottak. Ezen belül jelentősen megnőtt a banki trójaik aránya, azaz egyre inkább a hitelkártyaadatok és a banki azonosítók megszerzésére utaznak a kiberbűnözők – áll G Data közleményében.

A bankok és webáruházak folyamatosan szigorodó védelmi intézkedéseinek köszönhetően egyre bonyolultabb feladatot jelent a bűnözők számára a hitelkártyaadatok és banki jelszavak ellopása. Ez nem jelenti azonban, hogy feladták volna a próbálkozást, a G Data BankGuard technológia által észlelt és visszavert banki trójaik száma 2014-ben 44,5 százalékkal emelkedett. A támadások hetven százalékára az Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában került sor, a célpontoknak csupán négy–négy százaléka található Németországban és Franciaországban. Emellett jelentősen nőtt az orosz online bankolók ellen elkövetett támadások száma is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Feltörhetők az utasszállító repülők komputerrendszerei

ked máj 19 , 2015
Egy amerikai kiberbiztonsági tanácsadó azt állította a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), hogy 15-20 alkalommal is sikerült behatolnia utasszállító repülőgépek komputerrendszerébe, s az egyik ilyen esetben átvette az ellenőrzést egy hajtómű felett – közölte híroldalán a CNN amerikai hírtévé, az FBI egy New York-i bírósághoz benyújtott házkutatási engedélykérelmére hivatkozva. Chris Robertset […]

Friss, ropogós