Mindent a fenyegetésekről, avagy hogyan válasszunk biztonsági szolgáltatót? III.

adattolvajAz informatikai hálózatok növekvő jelentősége, az egyre összetettebb fenyegetések, valamint a szabályozói környezet változása és az it-biztonsági szakemberek hiánya miatt egyre több cég keres külső megoldást biztonsági problémáira. Leginkább a vállalaton belüli biztonsági ismeretek, a költségvetés és az üzleti célok alapján választhatjuk ki, hogy kiberbiztonságunkat milyen mértékben bízzuk külső szolgáltatóra. Amikor e megoldás mellett döntünk, öt kérdés segíthet a megfelelő szolgáltató kiválasztásában:

Hol tárolják az adatokat és hogyan történik a védelem?
Fontos tudni, hogy az adatokat helyben, a biztonsági szolgáltató (MSSP) adatközpontjában vagy a felhőben tárolják-e. Annak fényében, hogy milyen típusú adatokról van szó, továbbá a vállalatra milyen szabályzók vonatkoznak, illetve az MSSP milyen garanciát vállal, végig kell gondolni, hogy melyik a legmegfelelőbb megoldás. A döntésbe be kell vonni a műszaki mellett a jogi és üzleti szervezetet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar Telekom: korlátlan zenehallgatás és beszélgetés egy csomagban

vas júl 20 , 2014
Már elérhetők a Magyar Telekom azon új díjcsomagjai, amelyek hozzáférést biztosítanak a Spotify Premium zeneszolgáltatáshoz. A legnagyobb díjcsomag korlátlan belföldi alapdíjas beszélgetést és korlátlan minőségi zenehallgatást kínál azoknak, akik zenében és telefonálásban nem ismernek határokat — áll a Magyar Telekom közleményében szó szerint. A Spotify Premium zeneszolgáltatás már elérhető a […]