Merkel: az oroszok beavatkozhatnak a 2017-es választási kampányba

1

MerkelAngela Merkel német kancellár szerint előfordulhat, hogy történik orosz informatikai támadás a 2017-es németországi szövetségi parlamenti választás kampányában.

A kancellár kedden Berlinben Erna Solberg norvég kormányfővel folytatott megbeszélése után a sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy eddig is volt már példa oroszországi hátterű informatikai támadásokra és dezinformációra, emberek félrevezetésére. Ezért „előfordulhat, hogy lesz ennek szerepe a választási kampányban”. Az informatikai támadások elleni védekezés „napi szintű feladat” a német hatóságok számára — tette hozzá Merkel.

A hatóságok orosz hírszerző szolgálatokhoz köthető hackerekre gyanakodnak a Bundestag több pártja ellen nyáron elkövetett támadással kapcsolatban is, és attól tartanak, hogy az elkövetők bizalmas dokumentumokat szerezhettek meg, amelyeket a közvélemény befolyásolásának szándékával hoznak majd nyilvánosságra a 2017 őszi Bundestag-választás előtt. A 82 milliós Németországban 3,2 millióan származnak az egykori Szovjetunió területéről.

One thought on “Merkel: az oroszok beavatkozhatnak a 2017-es választási kampányba

  1. Most hogy az USA választást lerendezték irány Germania áés Frankreich! (jut eszembe Obamáék lehallgatását is milyen szakszerűen hárították)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A QNAP és Arduino közösen ad privát felhőt a fejlesztőknek

sze nov 9 , 2016
A QNAP Systems, Inc. bejelentette együttműködését az Arduinoval, a nyílt forráskódú, pedagógusoknak, gyártóknak és IoT mérnököknek szánt fejlesztői környezetének gyártójával, hogy a dolgok internete programozóknak a QNAP NAS-okkal együtt még több hardvert használhassanak biztonságosan, több típusú csatlakozás segítségével. A QIoT Suite Lite szoftver 2017 első negyedévétől (kihasználva a konténer technológiát) teljesen készen […]

És még ez is...