Merkel: az oroszok beavatkozhatnak a 2017-es választási kampányba

MerkelAngela Merkel német kancellár szerint előfordulhat, hogy történik orosz informatikai támadás a 2017-es németországi szövetségi parlamenti választás kampányában.

A kancellár kedden Berlinben Erna Solberg norvég kormányfővel folytatott megbeszélése után a sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy eddig is volt már példa oroszországi hátterű informatikai támadásokra és dezinformációra, emberek félrevezetésére. Ezért “előfordulhat, hogy lesz ennek szerepe a választási kampányban”. Az informatikai támadások elleni védekezés “napi szintű feladat” a német hatóságok számára — tette hozzá Merkel.

A hatóságok orosz hírszerző szolgálatokhoz köthető hackerekre gyanakodnak a Bundestag több pártja ellen nyáron elkövetett támadással kapcsolatban is, és attól tartanak, hogy az elkövetők bizalmas dokumentumokat szerezhettek meg, amelyeket a közvélemény befolyásolásának szándékával hoznak majd nyilvánosságra a 2017 őszi Bundestag-választás előtt. A 82 milliós Németországban 3,2 millióan származnak az egykori Szovjetunió területéről.

One comment to “Merkel: az oroszok beavatkozhatnak a 2017-es választási kampányba”
  1. Most hogy az USA választást lerendezték irány Germania áés Frankreich! (jut eszembe Obamáék lehallgatását is milyen szakszerűen hárították)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.