Jönnek a személyre szabott zsarolóvírusok, tényleg csúnya jövő vár ránk I.

hackerJövőre agresszívabb és okosabb kibertámadások várnak ránk. A kártevők folyamatos átalakításával a bűnözők még pontosabb, személyre szabott támadásokat indíthatnak. A G DATA előrejelzése szerint a vállalatoknak és a magánszemélyeknek is összetettebb számítógépes támadásokkal kell szembenézniük 2021-ben.

Mára a kártevők fejlesztése és a kártevők felhasználása elvált egymástól. A legtöbb kiberbűnöző-csoport már nem fejleszt kártékony kódokat, hanem egyszerűen bérli azokat a fejlesztőiktől, akik az egyes kártevőket automatizált rendszerek segítségével folyamatosan újracsomagolják. Az úgynevezett poliglot támadások lényege, hogy a kártékony kódot ártalmatlannak látszó, végrehajtható fájlokba rejtik, például egy képfájlba, amely rendesen megtekinthető egy képnézegető alkalmazással, de ugyanakkor szkriptként is értelmezhető. A megfertőzött számítógépeken a zsarolóvírusok is személyre szabottan működhetnek: végignézik a merevlemez tartalmát, és megállapítják a tulajdonos „értékét”. Egy bitcointárca vagy néhány fizetős játék, esetleg egy online póker alkalmazás jelenléte mind arra utalhat, hogy a gép tulajdonosa jómódú, így a váltságdíj mértéke is emelkedik. A legtöbb esetben a kiberbűnözők a különböző támadásokat kombinálják egymással, például nem csupán titkosítják a merevlemez tartalmát, de előtte ellopják az adatokat, dokumentumokat is. Ez elsősorban a gondos mentéseket készítő vállalatok számára rossz hír, ugyanis hiába állítják helyre a titkosított fájlokat, a bűnözők azzal fogják őket megzsarolni, hogy amennyiben nem fizetik ki a kért váltságdíjat, úgy nyilvánosságra hozzák a dokumentumaikat, beleértve például az esetleges üzleti titkokat, szabadalmakat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

UV-fénnyel fertőtlenítő robotot mutatott be az LG

szo dec 19 , 2020
Az LG Electronics (LG) olyan autonóm robotot fejleszt ki, amely ultraibolya fény (UV-C)1 segítségével fertőtleníti a gyakran megérintett területek felületeit. A vállalat tervei szerint az UV robot az Egyesült Államokban a vendéglátó, kiskereskedelmi, vállalati és oktatási területen működő ügyfelei számára 2021 elejétől válik elérhetővé. Az új LG robot anélkül integrálható […]
robot porszívó

És még ez is...