Nyakunkon a Hacktivity

hackerOktóber 10–11-én ismét kezdetét veszi Kelet-Közép-Európa független it-biztonsági fesztiválja, a Hacktivity. 28 előadás párhuzamosan két szekcióban, interaktív kiscsoportos workshopok, termékdemonstrációs szekció, hardware hacking, lockpicking és esti buli várja az érdeklődőket. A konferencia idei keynote előadói nem kisebb nevek, mint Jason Chan, a Netflix biztonsági igazgatója, valamint David Jacoby, a Kaspersky Lab senior biztonsági kutatója. Chan arról beszél majd, hogyan egy jelenleg több mint harmincmillió előfizetővel rendelkező streaming szolgáltatást biztonságosan fejleszteni és üzemeltetni. Jacoby személyes témát hoz az idei fesztiválra, azt hogy hogyan is hackelte meg saját otthonát. A szakember feltörte többek között okostévéjét, hálózati berendezéseit (router, nyomtató, hálózati tárolóeszköz).

A két „sztár” mellett számos izgalmat tartogat a kétnapos hackerfesztivál. Molnár Gábor az elmúlt év egyik nagy port kavart webes sérülékenységéről, az általa felfedezett Rosetta Flash-ről fog előadást tartani, igazi különlegességnek ígérkezik a mainframe számítógépek biztonságát taglaló előadása Philip Youngnak, szó lesz a felhőrendszerek védelmére használt új módszerekről K. Lengyel Tamástól, valamint Bősze Tibor a legfontosabb kripto pénztárcánkat fenyegető veszélyeket fejtegeti majd, amelyekkel a biztonságtudatos felhasználóknak tisztában kell lenniük.

A Check Pointtól érkezik Shahar Tal aki megmutatja, hogy lehet több százezer telekommunikációs eszköz felett átvenni az irányítást és a sajtóban is tárgyalt, nemzetbiztonsági körökben előszeretettel használt FinSpy Androidos kémprogram működése is terítékre kerül Marosi Attila előadásában. Androidos alkalmazások elemzésére is kapunk megoldást Milan Gabortól és Danijel Grah-tól annak érdekében, hogy meggyőződjünk az appok valóban biztonságosan továbbítják-e az adatainkat a különféle szerverekre, valamint egyebek mellett az is kiderül, Nicolas Grégoire, hogyan igázta le a Yahoot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az IVSZ ismét felajánlkozott

pén okt 3 , 2014
A Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) felajánlotta szakmai támogatását Navracsics Tibor kulturális és Ifjúsági polgárjogi ügyekért felelős uniós biztosjelöltnek. Történt ugyanis, hogy a magyar kormány biztosjelöltjének meghallgatásán Seán Kelly megkérdezte, ugyan már, hogyan kezelné a biztosjelölt azt, hogy jövőre 900 ezer it-munkahely marad majd üresen Európában. A felvetésre Navracsics […]
Navracsics Tibor