A QNAP és Arduino közösen ad privát felhőt a fejlesztőknek

IoTA QNAP Systems, Inc. bejelentette együttműködését az Arduinoval, a nyílt forráskódú, pedagógusoknak, gyártóknak és IoT mérnököknek szánt fejlesztői környezetének gyártójával, hogy a dolgok internete programozóknak a QNAP NAS-okkal együtt még több hardvert használhassanak biztonságosan, több típusú csatlakozás segítségével. A QIoT Suite Lite szoftver 2017 első negyedévétől (kihasználva a konténer technológiát) teljesen készen áll az Arduinoval történő használatra, amellyel a fejlesztőknek lehetőséget kínálnak nagymennyiségű adattárolásra, amit az IoT applikációk hoznak létre.

„Ez a partneri együttműködés lehetőséget kínál az IoT gyártóknak, hogy saját alkalmazásokat fejlesszenek, vagy más gyártótól származó applikációkat töltsenek le az általuk használt QNAP eszközükre, akár a privát felhő használatával” – nyilatkozta Kathy Giori, az Arduino üzemeltetésért felelős alelnöke. Hozzátette, hogy a QNAP közvetlen Ethernet és USB kapcsolattal rendelkezik, a fejlesztők használhatják az Arduino Yun vagy Tian platformokat, hogy az IoT eszközöket wifi vagy Bluetooth (BLE) segítségével összekapcsolhassák. Egyéb kapcsolódási lehetőségek is rendelkezésre állnak, mint például a LoRa. Az Arduino alaplapok a QNAP funkcionalitásával kiegészítve lehetőséget biztosítanak kreatív IoT megoldások egyszerű létrehozására, majd megosztására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Accenture: új technológiai szolgáltató központ Magyarországon

sze nov 9 , 2016
ShareTweetPinShareÚj technológiai szolgáltató központot nyitott Budapesten az Accenture, informatikai szolgáltatásokat kínálva a helyi és globális ügyfeleknek. A multinacionális tanácsadó cég tájékoztatása szerint a munkatársak jelenleg két meglévő irodából szolgálják ki több iparág ügyfeleit, saját iroda nyitását pedig 2017 nyarára tervezi a cég. A budapesti központ a vállalat hetedik helyszíne Közép-Kelet-Európában. […]
szolgáltatóközpont

És még ez is...