Zárt hálózatot építenek a hazai közoktatási intézményeknek

Kara-AkosNagyobb sávszélességű, zárt internet hálózat épül ki 2016 végére a hazai közoktatási intézményekben — jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei Écsi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol a Sulinet plusz program keretében már elkészült a másodpercenkénti 100 megabites sebességű internetelérés. Kara Ákos elmondta, a kormány egyik közoktatási célja, hogy 2016 év végére minden iskolában szupergyors internet álljon rendelkezésre.

Nagy Miklós, a beruházó Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet igazgatója elmondta: a hatmilliárd forintos európai uniós fejlesztés lényege, hogy a hazai mintegy ötezer közoktatási és köznevelési intézményben a másodpercenkénti 50-100 megabites internetelérés lehetővé váljon, mert a jelenleg a Sulinet program által biztosított másodpercenkénti négymegabites sebesség elavult. Emiatt több intézmény is más szolgáltatótól vásárolta az internet elérést, amely a legtöbb esetben többlet költséget jelentett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyar középiskolások tévhitben élnek

pén nov 27 , 2015
A magyar középiskolások háromnegyede még soha nem fizetett internetes letöltésért, 78 százalékuk mégis törvénytelennek ítéli meg a fájlmegosztó oldalak használatát – derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) legfrissebb kutatásából. A friss kutatás adataiból kiderült, hogy a középiskolások 58 százaléka gondolja jelenleg úgy, hogy jól azonosítható az interneten a […]

Friss, ropogós