Megtámadták a Bundestagot

hackerIsmeretlenek támadást hajtottak végre a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag informatikai rendszere ellen. A támadásról a Spiegel Online számolt be pénteken, és a Bundestag szóvivője megerősítette a hírportál értesülését. Közölte, hogy a Bundestag hivatala és a szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) szakemberei dolgoznak az ügy feltárásán. A szóvivő részletekről nem tájékoztatott. A Spiegel Online szerint a Bundestag informatikai szakértői már napokkal korábban észleltek behatolási kísérletet a parlament belső hálózatába. Ezzel csaknem egy időben a belső elhárítást végző nemzetbiztonsági szolgálat, az alkotmányvédelmi hivatal (BfV) informatikai elhárítással foglalkozó részlege is észlelte, hogy támadás történt a Bundestag rendszere ellen.

A hírportál szerint a szakemberek súlyosnak ítélik az esetet. Az egyelőre nem ismert, hogy a támadás érint-e érzékeny adatokat. A hálózat egy részét biztonsági okokból leállították, így leválasztották a rendszerről egyebek között az informatikai hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) leleplezett titkos adatgyűjtő programjainak német vonatkozásait, illetve az NSA és a német külföldi hírszerző szolgálat (BND) együttműködésének feltárásával foglalkozó vizsgálóbizottság munkája során keletkezett anyagokat tartalmazó meghajtókat is – írta a Spiegel Online nyomán az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így kellene a mobil hozzáféréseket szabályozni III.

szo máj 16 , 2015
Előfordul, hogy a mobileszközök növelik a munkahelyi hatékonyságot, azonban mindig komoly kihívásokat támasztanak a biztonság, különösképpen a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés (IAM) terén. A téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet abban segít néhány tanáccsal, hogyan oldható meg ez a feladat. 3. Válasszunk rugalmas mobil autentikációs platformot! Nem […]
okostelefon

Friss, ropogós