Facebook-pártiak a politikusaink, már ha egyáltalán…

tapsA Facebookon jeleskedő magyar politikusok a Twitteren sereghajtók – állapítja meg a Szegedi Tudományegyetem Politológiai Tanszék kutatócsoportjának tanulmánya. A vizsgált magyar képviselők kétharmada ír rendszeresen hozzászólásokat a Facebookon, a női politikusok gyakrabban, mint férfi kollégáik. A vizsgálat szerint a magyar képviselők közösségi média-használata ambivalens.

A kutatásban tíz ország parlamenti képviselőinek kommentelési szokásait vizsgálták – tíz százalékukat követték nyomon. Ebben a tíz százalékban a magyar politikusoknak egyébként a száz százaléka benne van – ugyanis közülük csak nagyon kevesen használják ezt a közösségi médiumot. A Facebookon profillal rendelkező és a vizsgálatba bevont magyar politikusok kétharmada használja a „csevejt”, vagyis beszélget követőivel. E kategóriában a tíz vizsgált ország közül a legjobbak a magyarok. A magyar mintában szereplő politikusok írták a legtöbb hozzászólást Facebookon, ugyanakkor Twitteren egy darabot sem. A követőire reagáló politikusi csoportban a harmadik helyezett a hazai gárda. Aktivitás alapján az ellenzékiek viszik a pálmát, a kormánypárti honatyák visszafogottabbak – az SZTE ÁJTK fiatal kutatóinak tanulmánya szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Előz a 4G

szo aug 8 , 2015
A Magyar Telekom 4G mobilinternet szolgáltatás 2012. januári elindítása óta első alkalommal 2015. júliusban fordult elő, hogy a Magyar Telekom 4G hálózatának összesített havi adatforgalma meghaladta a 3G-s adatforgalmat. A 4G adatforgalom folyamatos és stabil növekedést mutat az indulástól kezdve, így várhatóan a továbbiakban már tartósan és egyre nagyobb mértékben […]
4G - 3G

Friss, ropogós