Így kellene a mobil hozzáféréseket szabályozni III.

mobilElőfordul, hogy a mobileszközök növelik a munkahelyi hatékonyságot, azonban mindig komoly kihívásokat támasztanak a biztonság, különösképpen a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés (IAM) terén. A téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet abban segít néhány tanáccsal, hogyan oldható meg ez a feladat.

3. Válasszunk rugalmas mobil autentikációs platformot!
Nem igényel egyforma hozzáférést minden felhasználó. Akik csak a nem kritikus fontosságú adatokhoz férnek hozzá, azoknál minimális autentikáció is elég. Azonban aki rendszeresen használ érzékeny adatokat, azoknál szükség lehet komolyabb, többfaktoros autentikációra. Ideális esetben a mobil autentikációs platform lehetővé tesz ilyen jellegű megkülönböztetést, így könnyen megteremthetjük az egyensúlyt a kényelem és a biztonság között. Ma már léteznek olyan megoldások, amelyek segítségével a vállalatok hatékonyan kivitelezhetik ezt a feladatot, hiszen a megoldás segítségével egyetlen felületen kezelhető és felügyelhető a vállalat összes autentikációs rendszere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lassult a digitális reklámpiac növekedése

szo máj 16 , 2015
Lassult az első negyedévben a digitális hirdetési piac növekedése – áll az iparág legfontosabb szereplőit összefogó Interactive Advertising Bureau (IAB) közleményében. Az adatsor szerint az év első három hónapjában 4,9 százalékkal haladták meg az online reklámbevételek az egy évvel korábbit, míg 2014 első negyedének végén még 17,2 százalék volt ez […]
Forint