Csak óvatosan Brazíliában!

virusNagyon észnél kell lenni annak a szerencsés hazánkfiának, aki a héten kezdődő foci világbajnokságon részt vehet. Bankkártyadataira vadásznak ugyanis az úgynevezett Chupa Cabra vírus és a Trojan-Spy.Win32.SPSniffer víruscsalád. Ezen kártevők számos fajtája fedezhető fel Brazíliában, de persze több, más ország területén is, köszönhetően a PIN-pad eszközök népszerűségének. Ezek az eszközök mindig csatlakoztatva vannak egy számítógéphez, és USB-n vagy soros porton keresztül kommunikálnak az elektronikus átutalási (EFT) szoftverrel.

A trójai megfertőzi a számítógépet, és egyszerűen leszívja az ezeken a portokon keresztül továbbított bankkártya adatokat — figyelmeztetnek a Kaspersky szakértői. A PIN-t, megadása után azonnal titkosítják, többnyire tripla DES titkosítással. Azonban a Track1 típusú adatokat (hitelkártya-szám, lejárat ideje, szervízkód és CVV) és a nyilvános chip adatokat a régebbi, elavult eszközök hardverében nem titkosítják. Ezeket közönséges szövegként továbbítják apc-re, usb-n vagy soros porton keresztül. Márpedig ezen adatok megszerzése elég a hitelkártya klónozásához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új funkciókkal bővült az EMIR

sze jún 11 , 2014
Az uniós forrásokat kezelő intézményrendszerben június hetedikétől a projektvégrehajtás újabb területein kerül sor papírmentes, internetes ügyviteli szolgáltatások bevezetésére — olvasható a palyazat.gov.hun. A kedvezményezettek és pályázatkezelők munkáját támogató Egységes Monitoring Információs Rendszer (EMIR) pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltőprogrammal a jelentéstételi, beszámolási kötelezettség, a kifizetés igénylés […]

Friss, ropogós