Kiújult az USA-Kína hackerháború

kinavsusaAz amerikai igazságügyi minisztérium hétfőn vádat emelt öt kínai katonai hacker ellen, akik a tárca szerint kibernetikai kémkedéssel amerikai üzleti titkokat próbáltak megszerezni. “Ez olyan ügy, amelyben azt állítják, hogy a kínai hadsereg emberei gazdasági kéntevékenységet folytattak, és amely egyben a legelső ízben vádol meg állami szereplőt ilyen típusú számítógépes betöréssel” – jelentette ki a vádemeléssel kapcsolatban Eric Holder amerikai igazságügyi miniszter.

A kínai külügyminisztérium hétfőn “mondvacsináltnak” és “felelőtlennek” minősítette az amerikai vádakat. Peking korábban maga is arra panaszkodott, hogy a Pentagon kibernetikai parancsnoksága és az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) támadásainak célpontjává vált — írja az MTI.

Next Post

EGROKORR vállalatirányítási rendszerrel erősített

ked máj 20 , 2014
Az EGROKORR Festékipari Zrt. közel 6,5 millió forint uniós támogatást nyert egy 16 190 800 millió forintba kerülő vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetéséhez. A Megrendelés, a Készletkezelés, a Számlázási, a Partnernyilvántartó, a Pénzügyi, számviteli rendszer, a Tárgyi eszköz nyilvántartórendszer, a Controlling, a Jogosultsági, valamint a Gyártás irányítási modulok bevezetése új szervert […]