Izrael tudja hogyan védekezzen a lehallgatás ellen

matrix2Izraelben a média értesülései szerint nem okozott meglepetést, hogy az amerikai és a brit hírszerzők lehallgatták mind Ehud Olmert, mind Benjámin Netanjahu miniszterelnököt. Izraelben a vezetők azonban számítanak arra, hogy lehallgatják őket, ezért a kettes tévécsatorna jelentése szerint Netanjahunak nincs is számítógépe az irodájában, nem használ emailt és nincs saját telefonkészüléke. Sőt, a tízes tévécsatorna beszámolója szerint a különösen érzékeny ügyek megvitatásánál még otthonában is gyakran alkalmaz mutogató gesztusokat vendégeivel társalogva, és fontos bizalmas megbeszéléseit a Moszad, a titkosszolgálat lehallgatásbiztos irodáiban tartja — írja az MTI. A Jediót Ahronót című lap vasárnapi száma szerint az amerikaiak Ehud Barak védelmi miniszter megfigyelésére tel-avivi lakótoronyban lévő otthonának ablakaival szemben még egy elektronikus berendezésekkel alaposan felszerelt lakást is kibéreltek, ami már 2007. júniusában felkeltette az izraeli biztonságiak figyelmét. Juvál Steinic izraeli hírszerzési miniszter szombaton elfogadhatatlannak nevezte az izraeli vezetők e-mailjeinek figyelését, és kijelentette: „Mi nem kémkedünk az Egyesült Államok elnöke után. Kötelezettségeket vállaltunk erre, és ezt teljesítjük is”.

Jeruzsálem megpróbálja kihasználni a kémkedési históriát a 28 éve amerikai börtönben ülő izraeli kém, Jonathan Pollard kiszabadítása érdekében. Egy, a Háárec című lapnak név nélkül nyilatkozó jeruzsálemi illetékes szerint Amerika elvesztette a jogi alapját Pollard további fogságban tartásához. Jonathan Pollardot, az amerikai haditengerészet 1985-ben letartóztatott volt elemzőjét 1987-ben ítélték életfogytiglani börtönre, amiért sok ezer titkos dokumentumot adott át Izraelnek. Szabadon bocsátását számos izraeli kormányfő kérte már a Fehér Háztól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szélessáv: összehasonlítható táblázatok a nagyoknál

hét dec 23 , 2013
ShareTweetPinShare   A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) Egyesület tagvállalatai a hálózatsemlegesség témakörén belül a fogyasztók hatékonyabb tájékoztatása és a szélessávú szolgáltatások díjcsomagjai átláthatóságának növelése érdekében valamennyi internetes díjcsomagjukra vonatkozóan feltöltötték honlapjaikra azt az egységes táblázatot, amelyben összehasonlíthatóan mutatják be a díjcsomagok legfontosabb elemeit, jelentette be a HÉT. A szolgáltatók a […]

És még ez is...