Egyszerűbbé válik az e-számlák kezelése

pdf-lakatAz Adobe szoftverei immár az alapértelmezett beállításokkal elfogadják az Európai Unió területén működő, bejegyzett szolgáltatók minősített tanúsítványait és időbélyegeit – áll a NetLock Kft. közleményében. Ez azt jelenti, hogy a magyar hitelesítés-szolgáltatók által kibocsátott minősített tanúsítványokkal hitelesített PDF dokumentumok, mint például az e-számlák vagy a szerződések a megnyitás pillanatában automatikusan ellenőrzik a hitelességet. Ezt korábban csak külön beállításokkal érhették el a felhasználók az Adobe programokban.

„Technikai jellegű változásnak tűnhet ez az előrelépés, de az Adobe döntése túlmutat ezen. Az Európai Unió és az európai szolgáltatók e-kereskedelem területén végzett interoperabilitási törekvéseit is elismeri mindezzel az amerikai gyártó. Az Adobe Reader elterjedtsége miatt, tulajdonképpen globális szolgáltatóvá váltak az európai hitelesítők. Gyakorlati haszna mindennek pedig már kézzelfogható: több tízezer e-számla és dokumentum ellenőrzése vált gyorsabbá és egyszerűbbé. Azt reméljük, hogy ez a változás előre lendíti majd a hazai digitális evolúciót és még több cég tereli majd át a digitális világba az eddig papíron zajló folyamatokat” – mondta el Molnár Ferenc, a NetLock ügyvezetője.

Az Adobe Reader – alapbeállítás szerint – eddig csak a belső nyilvántartásában szereplő hitelesítés-szolgáltatók által kiadott tanúsítványokkal ellenőrizhető aláírásokat és időbélyegeket fogadta el érvényesként. Külön beállítással megoldható volt, hogy az operációs rendszer hitelesítés-szolgáltató nyilvántartására támaszkodjon a program (ebben már régebben is szerepelt a NETLOCK és magyar kiadók is). Ez a lépés egyrészt kényelmetlen volt, másrészt nem kívánatos mellékhatásokkal is járhatott, mert kellő körültekintés nélkül nem megfelelő biztonságú tanúsítványok is bekerülhettek az elfogadottak körébe. A NETLOCK elfogadásával az általa kiadott minősített tanúsítványok és időbélyegek idén már bekerültek az Adobe belső nyilvántartásába, majd az EU bizalmi szolgáltatói listájának átvételével más európai szolgáltatók is elfogadottá váltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

UC: az Invitel már lerakta az alapokat

hét nov 23 , 2015
A Unified Communication (UC) nagyon jelentős mértékben képes fejleszteni egy cég kommunikációs képességeit, részben azon keresztül, hogy konszolidálja a kommunikációs eszközöket és csatornákat, tehát egyszerűsíti és hatékonyabbá teszi a működést — jelentette ki egy sajtóbeszélgetésen Kováts Péter, az Invitel középvállalati igazgatóságának vezetője. Véleménye szerint a hatékonyabb működés más oldalról költségmegtakarítást […]

És még ez is...