Megkezdődött az IBM-ből kiszervezett Kyndryl részvényeinek a tőzsdei jegyzése

A Kyndryl-részvények tőzsdei jegyzésének megkezdésével befejeződött az IBM rendszerintegrátor tevékenységi körének kiszervezése a konszernből.

Az IBM még októberben jelentette be informatikai rendszerintegrátor érdekeltsége, a Kyndryl kiszervezését a tevékenységi kör nagyobb önállóság melletti bővítése céljából. A cég részvényeit egyúttal a New York-i tőzsdére is bevezették. A papír jegyzése november 4-én vette kezdetét. A Kyndryl részvényeinek 80,1 százalékát az IBM részvényesei kapták meg egy-az-öthöz arányban, azaz minden öt IBM részvény után egy Kyndryl részvényt a 2021. október 25-i állás szerint. Az IBM október 12-én tett bejelentése alapján a részvények kiosztása “szja-kötelezettségek szempontjából kedvező módon” fog történni az amerikai részvénytulajdonosok körében. Az IBM 19,9 százalékos pakettet tart meg a birtokában a Kyndryl részvényeiből, amelyeket a piaci kondíciók alapján az elkövetkező 12 hónapban adósságai törlesztésére kíván felhasználni.

A Kyndryl a globális adatforgalom fenntartásához szükséges informatikai infrastruktúra tervezésével, kiépítésével és üzemeltetésével foglalkozik. A Kyndryl világszerte foglalkoztatott 88,5 ezer alkalmazottjával több mint a világ 63 országában négyezernél is több ügyfelet szolgál ki, közöttük a Fortune 100-as lista tagjainak a 75 százalékát. A vállalat 750 ezer virtuális szervert, 270 ezer hálózati berendezést és 25 ezer SAP és Oracle rendszert üzemeltet. A Gartner informatikai piackutató vállalat nyilvántartása szerint a Kyndryl éves 19 milliárd dolláros forgalmával a világ egyik legnagyobb informatikai “infrastruktúra integrátor” vállalata, megelőzve sorrendben a DXC, az Atos, a Fujitsu és az Accenture cégeket.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

3M: Bereznyák az élen

vas nov 7 , 2021
Új cégvezetőt, Bereznyák Györgyöt nevezte ki a 3M Hungária Kereskedelmi Kft. élére a cég regionális vezetése októbertől – közölte a technológiai vállalat. A magyarországi képviselet vezetője párhuzamosan a cég regionális vevőszolgálati vezetői feladatait is ellátja. Az anyavállalat globálisan hetven országban van jelen, kilencvenezer embert foglalkoztat. A harmadik negyedévben eladásai globális […]
Bereznyák György 3M