A 4iG 29 forint osztalékot fizet részvényenként

forintA 4iG Nyrt. 29 forintos részvényenkénti osztalék fizetéséről döntött a tavalyi évre, amely több mint harminc százalékkal meghaladja a 2020-as üzleti év utáni 22,9 forintot – közölte a vállalat.

Az év végén forgalomban lévő törzsrészvények után összesen 2,99 milliárd forintot fizet ki a vállalat. A jövőbeni osztalékkilátások pozitívak. Az osztalék alapját a 4iG tavalyi évi 3,97 milliárd forintos adózott eredménye képezi, amely több mint negyedével haladja meg a 2020-as 3,16 milliárd forintot. A társaság közgyűlése két új felügyelőbizottsági tagot választott, Fellegi Tamást, az EuroAtlantic alapító-elnökét és Jobbágy Dénest, a Széchenyi Alapok Zrt. elnök-vezérigazgatóját; a felügyelőbizottságból leköszönt Simon Zoltán és Kunosi András. A cégcsoport nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok szerinti konszolidált értékesítési árbevétele korábban nem látott magas szintre, 93,65 milliárd forintra emelkedett 2021-ben, amely 63 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Történetének legnagyobb árbevételét érte el az LG

csü máj 5 , 2022
Az LG Electronics Inc. (LG) 21,11 ezer milliárd won (17,53 milliárd dollár) forgalmat bonyolított le az idei év első negyedévében, ami éves összevetésben 18,5 százalékos emelkedés, és a dél-koreai vállalat történetének a legnagyobb negyedéves árbevételét jelenti – közölte a társaság. Az üzemi nyereség 1,88 ezer milliárd wont (1,56 milliárd dollár) […]
won

Friss, ropogós