Kiberoktondi vagy? Jobb kiberokosnak lenni V.

laptopxKiberokos útmutatót adott ki a Kaspersky. Azt javasolják: védd magad, mint egy igazi biztonsági guru. A biztonsági cég szakértői megosztották azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeket ők maguk is használnak kommunikációjuk – emailjeik, azonnali üzeneteik, okostelefonjuk és internetezésük – megvédésére.

Fizikai környezet: A szakértők azt javasolják, hogy amikor úton vagyunk, használjunk egy utazós telefont és utazós laptopot, amelyeken nincsenek bizalmas információk. Ne hagyjunk semmilyen hardvert a hotelszobában felügyelet nélkül. Egy igazi biztonsági szakértő figyel a környezetére és a gyanús körülményekre. Tisztában van a pszichológiai manipuláció módszereivel, valamint azzal, hogy miképpen oldja meg a különféle problémákat.

“Digitalis lábnyomot valószínűleg mindig hagyunk, így abban a pillanatban, amikor lazítunk a védelmen, máris fennáll a veszélye, hogy hozzáférnek adatainkhoz. A kiberbiztonság aranyszabálya minden bizonnyal az, hogy észben tartsuk: a hallgatás védelmet jelent. Minden elküldött üzenet védelmének hatékonysága, a címzett védelmi rendszerének hatékonyságától függ. Ha viszont nem maradhatunk csendben, tudnunk kell, hogyan maradjunk észrevétlenek az online információk tengerében” — mondta Vicente Diaz, a Kaspersky Lab Globális Kutató és Elemző csapatának vezető biztonsági kutatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Magyar Telekom fejlesztene az osztalékfizetés helyett

hét nov 10 , 2014
Éves nyereségét fejlesztési beruházásokra forgatja vissza, ezért az idén már a második éve nem fizet osztalékot a Magyar Telekom — jelentette ki Szabó János, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese. Mint elmondta a menedzsment úgy látja, hogy a társaság az idei évre sem lesz képes osztalékot fizetni a tulajdonosok részére. Ha az igazgatóság […]

Friss, ropogós