Megfordult a világ: a fiatalok tanítják az időseket

A digitális tudásmegosztást ösztönzi a Magyar Telekom programja, amelynek keretében fiatalok segítenek idősebbeknek eligazodni a digitális világban, a program 13 város iskoláiban indul november 6-án – jelentették be a program szervezői.

A szervezők szerint a Legyél Te is Most generációs kezdeményezés nagy segítség az idősebbeknek az új technológiák elsajátításához, összeköti a generációkat. A digitális kompetenciák a munka világában is fontosak, valamint az egészségmegőrzéshez, a szellemi frissesség megőrzéséhez is hozzájárulnak. A digitális tudásmegosztással a generációk közelebb kerülnek egymáshoz. Kutas István, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója elmondta: a budapesti próbaidőszak után a program országossá nő, 13 város iskoláira terjesztik ki, egyebek között Veszprém, Várpalota, Miskolc, Kazincbarcika vagy Szeged és Kecskemét iskoláiban. Fontos, hogy az idősebbek is megértsék és alkalmazni tudják a technológiát, annak pozitív hatását megismerjék. A programmal havonta ezer embert tudnak bevonni a digitális világba. A foglalkozásokat iskolai környezetben szervezik a programba bevont nonprofit partnerek, akik gondoskodnak a lebonyolításról, kapcsolattartásról, valamint az iskolai közösségi szolgálatban teljesített órák igazolásáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jogdíjbevételek: nagyot nőtt a digitális terület

sze nov 13 , 2019
A közös jogkezelők nemzetközi szervezete, az International Confederation of Societies of Authors and Composers (CISAC) nyilvánosságra hozta a 2018-as, globális adatokat összefoglaló jelentését. Az összes beszedett jogdíj mértéke tovább emelkedett, vagyis újabb rekordot döntött: 9,65 milliárd euró volt. Ez az előző évihez képest 0,9 százalékos emelkedés, azonban ezt a számot […]
Forint