Sportot nézni csak élőben érdemes, mégis a tévét bámuljuk

Imádunk focit nézni, de leginkább a tévé képernyőjén – derült ki az Invitel legutóbbi sportkutatásából.

Bár általában nem a sport határozza meg a hétköznapjainkat, kiemelt versenyek idején egyből átváltozunk szurkolóvá – és sok esetben szakértővé. Az Invitel kutatása alapján, míg átlagosan csupán 10-ből egy ember figyeli a sporteseményeket, világ és Európa-bajnokságok idején szinte mindenki (98 százalék) a tévé előtt követi a magyar vonatkozású versenyszámokat. A nagy események erősen tematizálják az online közbeszédet is: ilyenkor a megkérdezettek csaknem fele osztja meg véleményét a világgal. A bajnokságokat és világversenyeket követően azonban visszaáll a megszokott rend és csupán esetenként kerül szóba a sport a közösségi médiában, vagy az online fórumokon.

Sportot nézni csak élőben érdemes – állítja a megkérdezettek 88 százaléka, de csupán tízből egy ember látogat meg hetente személyesen is valamilyen sporteseményt. Az Invitel kutatásának eredményeiből kiderült, hogy általában az otthon melegében, vagy barátaink, ismerőseink körében szurkolunk, és ilyenkor is leginkább a tévét részesítjük előnyben (84 százalék) a monitorral vagy a laptoppal szemben. „Az Invitel kiemelt figyelmet fordít a sportrajongókra – többek között ezért is végeztünk online kutatást, hogy még jobban megismerhessük tartalomfogyasztási szokásaikat. Több mint száz csatornából állítjuk össze aktuális kínálatunkat és mindig arra törekszünk, hogy ügyfeleink megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő műsorokat” – mondta a kutatás kapcsán Tóth Mónika, az Invitel tartalomszolgáltatásokért felelős vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Visszaélésgyanús telefonhívásokat észlelt az E.ON

szo dec 2 , 2017
Visszaélésgyanús telefonhívásokat észlelt az E.ON a Tiszántúlon és a Dunántúlon is: több jelzést kaptak arról, hogy magukat a vállalat munkatársának kiadó ismeretlenek +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról “minősíthetetlen hangnemben és fenyegető üzenetekkel” keresik meg ügyfeleiket. Az áramszolgáltató fokozott óvatosságra int mindenkit. Az elmúlt napokban a cég ügyfélszolgálatánál több tiszántúli és […]

Friss, ropogós