Komolyodik az ifjúság: egyre kevésbé menők a partiappok

parti, buli, koncertHatodik alkalommal kerül megrendezésre az Invitel innovációs seregszemléje, ám a nevezők még korántsem fogytak ki az ötletekből. Nincs két egyforma elképzelés, mégis van közös vonás a pályázatokban: az egyedi megvalósítás. A meghosszabbított nevezési határidőnek köszönhetően április 26-ig még bárki pályázhat az InnoMax Díjra. Az eddig beérkezett pályázatok alapján idén is hasznos és kreatív alkalmazásokkal neveznek a fiatal fejlesztők a díj Ne szórakozz! kategóriájában, amelyek a munka, tanulás és tájékozódás területén kínálnak innovatív megoldásokat. A kor nem számít! Bár a fejlesztők átlagéletkora 21,8 év, a legfiatalabb (15) és legidősebb (27) pályázó között egész pontosan 12 év a korkülönbség. A pályázók mindössze harmada leendő mérnök-informatikus, ezért a legkülönbözőbb területekről érkeznek applikációk: van, aki teológiát tanul, de a jogi és orvostudományi karról is neveztek már.

A pályázatok témája széles skálán mozog: míg vannak olyan hasznos alkalmazások, amik hétköznapi életünket kísérlik meg egyszerűbbé és gördülékenyebbé tenni, addig találkozhatunk egészen specifikus applikációval is, aminek célja nem kevesebb, mint az atomerőművek hűtővíz hőmérsékletének mérése. Az applikációk több mint háromnegyede Androidra vagy iPhone-ra fejlesztett játék, és mindössze egyetlen, ám annál ötletesebb partialkalmazást találunk a pályaművek között. Ellentmond a korosztályról alkotott sztereotípiának, miszerint a mai fiatalokat csak a szórakozás érdekli, hogy bár az InnoApps Díj kifejezetten a harminc év alattiakat célozza meg, a fejlesztők kevesebb, mint fele nevezett csak szórakozással kapcsolatos alkalmazással, ráadásul az átlagéletkor is magasabb valamivel, mint a Ne szórakozz! pályaművek esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Cisco felkészült a Windows Server 2003 szerverek tömeges lecserélésére

ked ápr 21 , 2015
Közel száz nap múlva, 2015. július 15-én a Microsoft megszünteti a Windows Server 2003 támogatását, így sok vállalatnál előtérbe kerülnek majd a szerverek és az adatközpontok modernizálásával kapcsolatos igények. A legtöbb szervezetnél várhatóan a Microsoft Windows 2012 R2 szoftverére való frissítés mellett döntenek majd. A Cisco szakértői szerint a váltáshoz, […]
Cisco

Friss, ropogós