Hát ennyit Budapestről, mint startup fővárosról

startLondon és Berlin az informatikai innovációval foglalkozó feltörekvő vállalkozások, a startup cégek legfontosabb európai központja a kockázatitőke-befektetések alapján – mutatta ki az EY (korábban Ernst and Young) könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég. A Die Welt-ben ismertetett elemzésében azt vizsgálták, hogy a kockázatitőke-befektető társaságok mely európai városokban juttattak tőkéhez startup cégeket 2013 eleje és 2014 szeptembere között. Kimutatták, hogy a mezőnyből messze kiemelkedik London és Berlin, és a két város fölénye annyira erős, hogy az utánuk következő tíz városban együtt nincs annyi támogatott startup cég, mint a brit és a német fővárosban.

A vizsgált időszak alatt Londonban 187, Berlinben 145 start-up-ba invesztáltak kockázatitőke-befektetők. A harmadik helyen álló Párizsban 66, a negyedik helyen álló Barcelonában 39, az ötödik helyen álló Münchenben és Dublinban 32-32 cég jutott ilyen módon forráshoz, a többi európai helyszínen pedig rendre harmincnál kevesebb cég. Az első 15 város közé a volt szocialista országok térségéből csak Berlin és a hatodik helyre került Moszkva jutott be, az összes többi nyugat-európai. A befektetett tőke nagysága alapján is hasonló képet mutat az európai mezőny és Németországon belül Berlin a sokkal jelentősebb gazdasági központként számon tartott Hamburgot és Münchent is megelőzi — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az NMHH megkísérli a lehetetlent: megpróbálják összehasonlítani a tarifákat

hét jan 12 , 2015
A telefonszolgáltatók egyre szaporodó ajánlatai között mindig nehéz volt megtalálni azt a díjcsomagot, amely legjobban szolgálja a fogyasztó igényét, legyen az olcsóbb beszélgetés vagy nagyobb adatforgalom. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az átlagos havi költségmutatóval (ÁHK) próbálja segíteni az eligazodást a vezetékes- és mobiltarifák, valamint a szolgáltatók kínálata […]
telefon