Halucinogén spenót szedi áldozatait Ausztráliában

Popeye spenótKözel ötven ember mérgezés miatt szorult orvosi ellátásra Ausztráliában, miután az egyik helyi áruházlánc által forgalmazott bébispenótból ettek.

A hatóságok felszólították az embereket, hogy ha van otthon ilyen spenótjuk, ne egyék meg, hanem dobják ki. A Riviera Farms ausztráliai termelő spenótjáról van szó. Az egy kilogrammos kiszerelésű zöldség az új-dél-walesi hatóságok szerint szennyeződhetett – írta a The Guardian.

Az egészségügyi minisztérium közölte, hogy a spenót súlyos mérgezéses tüneteket, köztük delíriumot, hallucinációt, homályos látást és lázat is okozhat. A termelő is értesítette partnereit, hogy vegyék le a polcokról az szóban forgó spenótot, de a cég azt állítja, más termékei nem mérgezőek. A cég szerint valamilyen gyomnövény keveredhetett a spenótba.

Darren Roberts, az NSW Toxikológiai Információs Központ munkatársa a Sydney Morning Heraldnak elmondta, hogy az érintettek „meglehetősen betegek”. Mint mondta, aenki sem halt meg, aminek nagyon örülünk, és reméljük, hogy ez így is marad, de ezek az emberek nagyon betegek… egészen a markáns hallucinációkig.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarország a vas és acélszerkezetek országa lett

vas dec 18 , 2022
ShareTweetPinShareAcélszerkezetek gyártásához használható digitális rendszert fejlesztenek 734 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból. A közlemény szerint a támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Alapjából kapta a Carboferr Kereskedőház Zrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és 4iG Nyrt. A beruházás összköltsége 1,094 milliárd forint volt. A […]
forint

És még ez is...