Cséfalvay: nagy pénzek mozdulhatnak meg

 

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkárának vezetésel szeptember elején elindult a „Budapest HUB” néven egy szakmai munkacsoport, amelyet a startup piac véleményformáló szakemberei alkotnak. Az NGM felkérésével létrejött, 30-40 fős szakmai grémium célja, hogy megvizsgálja és feltárja a hazai startup piac szereplőinek igényeit. A munkacsoport „Budapest HUB” című tervként, amolyan regionális startup központ tervével számol és az eddigi hazai startup sikerek folytatására tervez kormányzati ösztönzőket és támogatási programokat indítani a 2014-es időszaktól. A munkacsoport első találkozóján Cséfalvay azt mondta: egyértelműen látszik, hogy itthon valami megmozdult és áttörés várható startup fronton. Az, hogy ez “valódi áttörés” lehessen, ahhoz a szereplőknek érdemes összefogniuk. Ebben szívesen segítenek és felajánlja, hogy az új támogatási időszakban akár nagy pénzek is megmozdíthatóak lesznek ilyen célra.

Közel a tűzhöz
Szerettük volna megtudni a „véleményformálók” névsorát, de egyelőre csak a munkacsoport tagjainak töredékét tudtuk meg, ők: Árvai Péter, Miskolczy Csaba, Záboji B. Péter, Valner Szabolcs, Hild Imre, Vajta László, Makra Zsolt, Dobos Attila, Juhász Márton, Túróczy László, Korányi László, Nikodémus Antal. (Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Windows 8.1: nincs áremelés

pén szept 20 , 2013
  A Windows 8.1 október 18-tól ingyenesen lesz letölthető a jelenleg is Windows 8-at használók számára. Azok azonban, akik nem Windows 8-as eszközzel rendelkeznek, természetesen külön is megvásárolhatják a megújult rendszert. A Windows 8.1 ára megegyezik a Windows 8-éval, ráadásul a dobozos verzió most már nem csupán frissítés, hanem teljes […]

És még ez is...