Egy lépés vissza: december közepétől szünetel a mobilos jegyvásárlás

Jogszabályi előírások miatt december 15-én éjféltől szünetel a mobilos vasúti menetjegyváltás — közölte a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) pénteken az MTI-vel.

A vasúttársaság a bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnak vonatjegyet. Elővételes jegyet a mobilegyenleg terhére tizenöt napos elővétellel is lehet vásárolni a határidőig. A változásról a mobiltársaságok sms-ben értesítik azokat, akik a szolgáltatást az elmúlt három hónapban igénybe vették, a MÁV pedig elektronikus hírlevélben küld tájékoztatást. Hozzátették: november óta minden belföldi vonaton nyomtatás nélkül – okostelefonon, táblagépen vagy laptopon is – bemutathatók az elektronikusan megváltott vasúti jegyek, amelyek továbbra is három százalékos kedvezménnyel vásárolhatók.

Mobilegyenleggel 2012 májusa óta lehet jegyet venni a MÁV-nál: a szolgáltatást az utóbbi egy évben havonta 2500-3500 felhasználó vette igénybe. A mobilegyenleges vásárlás várhatóan 2017 nyarán indul újra a nemzeti mobilfizetési rendszeren keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Állam: mindent tudni akarok

hét dec 12 , 2016
Az egységes kormányzati adatkezelés megvalósítását szolgáló központ építése kezdődött Gödön, az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. nemzetközi biztonsági minősítéssel rendelkező adatközpontjának alapkövét tették le. A beruházás 2017 harmadik negyedévében készül el. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint a több mint tízmilliárd forintból megvalósuló beruházás versenyképességi jelentőségére […]