SAP az MNB leánynál

felhoEgységes, integrált informatikai üzleti rendszert vezet be a MARK Magyar Reorganizációs és Eszközkezelő Zrt. (MARK), ebben az SAP Hungary Kft. segíti a társaságot – jelentették be az együttműködő felek. Az SAP banki iparági megoldásának különlegessége a követelés- és ingatlankezelési komponensek teljes körű integrációja, amellyel a tervezetten háromszázmilliárd forint értékű eszközállományt fogja átláthatóan és eredményesen menedzselni a MARK.

A magyar közszférában is megfigyelhető a nemzetközi legjobb gyakorlatok terjedése, melyhez hazai hozzáadott érték is társul. Ennek egyik legjobb példája a nemzetgazdaságilag kiemelt szerepet betöltő MARK, ahol a nemzetközi megoldásokra épülő hazai modell felhasználása lehetővé tette a rendszer villámgyors, konkrétan négy hónap alatt történő sikeres bevezetését. Ez a legmodernebb technológia és módszertanok felhasználása mellett a projektben résztvevő kiváló szakemberek munkájának köszönhető — nyilatkozta Ablonczy Balázs, az SAP magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

A MARK Zrt.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 novemberében azért hozta létre a MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt-t, hogy csökkentse a hazai pénzügyi rendszerben rejlő kockázatokat, a banki portfoliók tisztítása révén ösztönözze a hitelezési akaratot és képességet annak érdekében, hogy a bankrendszer a jelenleginél eredményesebben járuljon hozzá Magyarország fenntartható gazdasági növekedéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ilyen egy igazi hordozható egér

sze júl 22 , 2015
A Logitech bemutatta a Logitech MX Anywhere 2 nevű vezeték nélküli egerét, ami tényleg segít elszakadni az íróasztaltól. A lézeres szenzor gyakorlatilag minden – még üveg és domború – felületen is lehetővé teszi a navigálást. A gyártó szerint a kis méretének köszönhetően könnyedén becsúsztatható egy táskába, gumírozott felülete kényelmes fogást […]