Regionális műsorszóró szervezet tagja lett az Antenna Hungária

Árki Zsolt, az Antenna Hungária műszaki igazgatójaRegionális műsorszóró szervezet tagja lett az Antenna Hungária (AH), a közép- és délkelet-európai, nemzetközi műsorszóró szervezet tavaly november végén alakult Zágrábban, elnevezése Meeting of Regional Broadcasting Organisations and Transmitting Equipment Manufacturers (Regionális Műsorszolgáltató Szervezetek és az Adóberendezés-gyártók találkozója – MBT) – jelentette be az AH.

Az alapítók Árki Zsoltot, az AH műszaki igazgatóját a nemzetközi szervezet igazgatóságának tagjai közé választották. Az alapító okiratot az Antenna Hungária tavaly december végén írta alá. A szervezet létrejötte a közlemény szerint mérföldkő a térség műsorszóró társaságai együttműködésének történetében, lehetőséget adva a közös munka magasabb szintre emelésére. A horvát, a montenegrói, a szerb, a szlovén, valamint a magyar műsorszóró társaságok részvételével alapított regionális szervezet (MBT Egyesület) küldetése, hogy elősegítse a térség műsorszóró társaságainál felhalmozódott ismeretek, információk és tapasztalatok megosztását, illetve a legjobb gyakorlatok cseréjét, a rádiókommunikáció és távközlés területén megjelenő új technológiák bemutatását, továbbá nemzetközi szakmai konferenciák szervezését, hasonló európai szervezetekkel és intézményekkel együttműködésben. Az MBT Egyesület kiemelt céljai között szerepel a lassan két évtizedes hagyománnyal rendelkező MBT Konferencia megszervezésének támogatása, amely rendezvényt az alapítók a műsorszórás területén Közép- és Délkelet-Európa vezető nemzetközi konferenciájává kívánják tenni. Az alapító közgyűlésen a résztvevők elfogadták a szervezet alapszabályát, pénzügyi tervét, illetve 2021-es munkatervét is, amely egyebek mellett tartalmazza az Egyesület lehetséges új tagjaival történő, kapcsolatfelvételre irányuló szándékot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Változhatnak a roamingdíjak a mobilszolgáltatóknál

vas jan 17 , 2021
Már nem vonatkoznak a roaming és nemzetközi hívások díjának maximálására vonatkozó szabályok az Egyesült Királyságra, ami 2020. december 31-e óta nem az Európai Unió része, így harmadik országnak minősül. Ettől függetlenül a szolgáltatók dönthetnek úgy, hogy megtartják az eddigi feltételeket, hatóság információi szerint azonban jelenleg nem készülnek változtatásra – hívta […]
Brexit