InnoTrans: a szemünk előtt fonódik össze a kötöttpályás közlekedés a digitalizációval

innotrans-mozdonyA múlt héten rendezték meg Berlinben a világ legnagyobb vasúti közlekedési szakkiállítását, az InnoTranst. A német fővárosban 11. alkalommal megrendezett kiállítás minden eddiginél nagyobb szabású volt: míg az előző, 2014-es InnoTrans-on 55 országból 2761 kiállító mutatkozott be, ezúttal 60 országból 2950-en érkeztek, és új csúcsra, 62 százalékra emelkedett a külföldi kiállítók aránya. A hatnapos vásáron 140 világpremiert tartanak, és a gyártók 123 új vasúti járművet mutatnak be. Az egyik fő téma a kötöttpályás közlekedés és a digitalizáció összefonódása, a “4.0-ás mobilitás“.

A visszatérő kiállítók között van a MÁV Magyar Államvasutak Zrt., amely két éve az IC+ vasúti kocsit, ezúttal pedig az FMK-008 síndiagnosztikai vasúti járművét mutatja be. A társaság keddi közleménye szerint a jármű iránt már az első nap hatalmas érdeklődés mutatkozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Továbbra is világelső a gépek közötti kommunikációban a Vodafone

hét szept 26 , 2016
A dolgok internetének terjedését szolgáló gép-gép (m2m) mobil távközlési technológiai szolgáltatásokban tavaly már az ötödik egymást követő évben bizonyult piacvezetőnek a Vodafone — írja a Machina Research távközlési piackutató vállalatra hivatkozva az MTI. Az elemzőcég a Vodafone elsőségét most egyebek mellett azzal indokolta, hogy az IoT-technológiára összpontosító stratégiájának köszönhetően a […]
taps