Marokkói hallgató tartotta a legérdekesebb előadást

A gazdaságinformatikus mesterszakos Asma Azzi (Fotó: Dudás Máté)A győri Széchenyi István Egyetem mesterszakos marokkói hallgatója, Asma Azzi nyerte el a Legérdekesebb előadás díját egy gazdaságinformatikai szakmai konferencián.

A Gazdaságinformatikai Kutatási és Oktatási Fórum (GIKOF) nemrégiben Pécsen megrendezett 19. Országos Gazdaságinformatikai Konferenciáján (OGIK) a gazdaságinformatika kiváló szakemberei – köztük az akadémiai szférában tevékenykedő oktatók és kutatók, valamint főként PhD-hallgatók – vesznek részt évről évre. Az egyetem marokkói hallgatója, Asma Azzi elsőéves mesterszakosként adott elő a konferencia angol nyelvű szekciójában. Prezentációjával a Legérdekesebb előadás díjat nyerte el. Témája a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódik: zárt végű tesztkérdéseket (MCQ) generáló különböző MI-alapú alkalmazások teljesítményét hasonlította össze több szempont szerint a saját maga által fejlesztett szoftverrel, ami szintén erre a területre koncentrál.

„Ez a komparatív vizsgálat azért is volt hasznos számomra, mert rávilágított a szoftverem hibáira és erősségeire is, illetve ezáltal megvizsgálhattam a teljesítményét más hasonló szoftverekkel összevetésben. Ennek eredményeként felállítottam egy rangsort, amely segít a felhasználóknak abban, hogy a legjobb eszközt válasszák. A konferencián elnyert elismerés nagyon sokat jelent számomra, arra pedig külön büszke vagyok, hogy nálam jóval tapasztaltabb szakemberek között engem találtak érdemesnek a díjra. Mindez motivál, hogy még tovább fejlesszem magam – emberileg és szakmailag egyaránt” – jelentette ki a hallgató.

A GIKOF Országos Gazdaságinformatikai Konferenciája Győrből indult útjára, és tíz éven keresztül a Széchenyi István Egyetem adott neki otthont, azóta pedig az ország különböző egyetemein rendezik meg. Mögötte a Neumann János Számítástudományi Társaság áll szakmai szervezetként. Az idei rendezvényen tisztújító elnökségi ülést is tartottak, amelyen újból bizalmat kapott Erdős Ferenc, a Széchenyi István Egyetem docense, mint elnökségi tag.

„Jövőre a konferencia huszadik jubileumát ünnepli. Ennek örömére ismét visszatér Győrbe az OGIK, hogy méltóképpen ünnepelhessük meg ezt a jeles évfordulót. A jövő évi program nagyon hasznos lesz minden tekintetben: a 2003-ban elindult gazdaságinformatikus képzés hagyományosan erős intézményünkben, nagyszámú hallgatónk van alap- és mesterszakon is. Célunk, hogy őket is minél jobban bevonjuk a tudományos életbe, a konferencia visszatérése is ezt szolgálja” – húzta alá Erdős, a gazdaságinformatikus alap- és mesterszakok szakfelelőse.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szép karácsonyi ajándékot kapott az OXO Labs

csü dec 14 , 2023
Az OXO Labs 450 millió forint támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán. A visszatérítési kötelezettség nélküli támogatás korai fázisú innovatív befektetésekre fordítható, a támogatási arány nyolcvan százalék a Startup Factory 2023 pályázaton. A közlemény szerint az OXO Technologies a kezdő vállalkozásokat a leányvállalatán, az OXO Labs-on […]
Oszkó Péter, az OXO Technologies igazgatósági elnöke

És még ez is...