Szép karácsonyi ajándékot kapott az OXO Labs

Oszkó Péter, az OXO Technologies igazgatósági elnökeAz OXO Labs 450 millió forint támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán.

A visszatérítési kötelezettség nélküli támogatás korai fázisú innovatív befektetésekre fordítható, a támogatási arány nyolcvan százalék a Startup Factory 2023 pályázaton. A közlemény szerint az OXO Technologies a kezdő vállalkozásokat a leányvállalatán, az OXO Labs-on keresztül finanszírozza, a társaság az elnyert összeget a következő két és fél évben nyolc-tíz ilyen befektetésbe irányítja majd. A projektektől azt várják, hogy sikeresen hajtsanak végre fejlesztési és piacra lépési terveket, alapozzák meg a későbbi növekedést. Ehhez később az Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere által alapított és vezetett OXO Technologies Holding Nyrt. is csatlakozhat befektetőként.

A Startup Factory 2023 pályázatot a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hirdette meg, a felhívás októberben jelent meg innovációs tevékenységet végző vállalkozások és nonprofit szervezetek számára. A 5,75 miliárd forintos keretösszeget a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból különítették el. Egy pályázó 150 és 900 millió forint közötti összeget nyerhetett.

Az OXO Labs 2021-ben 14,5 millió forint, 2022-ben 104,25 millió forint árbevétellel zárt a beszámolója alapján. Tavalyelőtt még majdnem 24 millió forint veszteséget könyveltek el, tavaly több mint 3,7 millió forint nyereséget. Az anyavállalat a BÉT értékpapír-kibocsátója, 2021-ben 17,7 millió forint, 2022-ben 88,8 millió forint árbevétellel zárt. Tavaly előtt a veszteségük meghaladta a 380 millió forintot, 2022-ben ugyanakkor 262,8 millió forint nyereséget értek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kivételes lehetőség a blokklánc alapú technológiák hasznosítása

csü dec 14 , 2023
ShareTweetPinShareA Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) által támogatott blokklánc technológiai fejlesztés növelheti a magyar klinikai kutatások nemzetközi versenyképességét — hangzott el egy konferencián. Kivételes lehetőségeket látnak a blokklánc alapú technológiák hasznosításában a klinikai kutatásokat végző vállalkozások. A Clinexpert Kft.* és a Molaris Kft. által közösen, a GFM támogatásával kifejlesztett informatikai megoldás széleskörű […]
blokklánc

És még ez is...