Kivételes lehetőség a blokklánc alapú technológiák hasznosítása

blokkláncA Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) által támogatott blokklánc technológiai fejlesztés növelheti a magyar klinikai kutatások nemzetközi versenyképességét — hangzott el egy konferencián.

Kivételes lehetőségeket látnak a blokklánc alapú technológiák hasznosításában a klinikai kutatásokat végző vállalkozások. A Clinexpert Kft.* és a Molaris Kft. által közösen, a GFM támogatásával kifejlesztett informatikai megoldás széleskörű alkalmazása olyan technológiai fölényt biztosíthat, amely jelentős versenyelőnnyel ruházhatja fel a szektor magyar vállalkozásait. Általa biztosítható, hogy a vizsgálati és beteg adatokat nem manipulálták, megmarad a bizalmas jellegük és ezzel együtt megfelelnek a szigorú jogi védelem követelményeinek is.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár szerint a szaktárca célja az ilyen és hasonló projektek támogatásával minél több kézzelfogható, gyakorlati példa bemutatása, amelyekből lehet tanulni, és általuk megkezdeni a fejlett technológiák bevezetésének kifizetődő folyamatát.

A blokklánc koalíciót működtető Neumann Technológiai Platform képviselői hangsúlyozták, hogy a társadalom szélesebb rétegeiben kevésbé ismerik a technológiát, amelyet többnyire a kriptovalutákkal azonosítanak és bizalmatlansággal fogadnak, ebből kifolyólag feladatuknak tekintik az edukációs tevékenységet és a blokklánc megoldások számos felhasználási formájának bemutatását az élelmiszerek nyomon követésétől a diplomák hitelesítéséig.

A Clinexpert Csoport tagjai

  • Clinexpert Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
  • Clinexpert Early Phase Kft.
  • Clinexpert G&S Kft.
  • Clinexpert Eger Kft.
  • Clinexpert Tatabánya Kft.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fitch: jövőre rosszabb lesz

csü dec 14 , 2023
ShareTweetPinShareJövőre jelentősen lassuló növekedés várható a világgazdaságban, de az Egyesült Államok elkerüli a recessziót a Fitch Ratings negyedéves globális előrejelzése szerint. A nemzetközi hitelminősítő Londonban ismertetett átfogó tanulmányában közölte: jövőre 2,1 százalékra lassuló globális növekedést vár, bár ez is 0,2 százalékponttal jobb az eddigi előrejelzésében szereplő ütemnél. A hitelminősítő az […]
Fitch Ratings

És még ez is...