Októberben visszaesett a chipek értékesítése

chipOktóberben a félvezetők globális értékesítése 2019 decembere óta a legnagyobb mértékben, 4,6 százalékkal, 46,9 milliárd dollárra csökkent a tavaly októberi 49,1 milliárd dollárról.

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA közlése szerint a szeptemberi 47 milliárd dollárhoz képest az eladások 0,3 százalékkal estek vissza októberben. Éves szinten Észak- és Dél-Amerikában 11,4 százalékkal, Európában 9,3 százalékkal, Japánban pedig 3,9 százalékkal nőtt a chipértékesítés, miközben Kínában 16,2 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 10,1 százalékkal esett. Szeptemberhez viszonyítva a chipek eladása októberben Észak- és Dél-Amerikában 2,2 százalékkal, Európában pedig 0,2 százalékkal nőtt, miközben Kínában 1,5 százalékkal, Japánban 0,1 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 1,6 százalékkal csökkent. A félvezetőipar globális forgalma 2021-ben rekordszintű, 555,9 milliárd dollár volt, 26,2 százalékkal nagyobb a 2020-as 440,4 milliárd dollárnál.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ajándékötletek karácsonyra

hét dec 12 , 2022
ShareTweetPinShareKözeleg az ünnepi időszak, így ez a tökéletes alkalom arra, hogy megajándékozzuk kedvesünket, kedvenc rendszergazdánkat egy új monitorral vagy gaming kiegészítőt szerezzünk be a csemeténknek. Az AGON by AOC összeállítása néhány olyan eszközt javasl megvételre, amelyek feldobhatják a szürke hétköznapokat. Kerülj fölénybe magas frissítési rátákkal Ahogyan azt a G2 Esports […]
karácsonyfa

És még ez is...