Év végi hajrá a Direct One-nál

Direct OneAz év utolsó hónapjában is rejtélyes új sorozatok, ünnepi filmek, szórakoztató és ismeretterjesztő tartalmak közül válogathatnak a Direct One előfizetői.

A tartalomszolgáltató kínálatában az egész család megtalálja a kedvenc műsorát, legyen szó vígjátékokról, drámákról, sporteseményekről vagy klasszikus magyar filmekről. A Direct Now alkalmazással a karácsonyi készülődés alatt és utazás közben sem maradunk le a legjobb pillanatokról, hiszen okoseszközeinken is követhetőek a műsorok, ráadásul a legtöbb tartalom később is visszanézhető.

Fordulatos újdonságok az év végén is

Beköszöntött az igazi tél, leesett az első hó, és még az sem kizárt, hogy az idén végre tényleg fehér karácsonyunk lesz. A csípős hideg időben nehezen vesszük rá magunkat, hogy kimozduljunk, de nincs okunk aggodalomra, ugyanis a négy fal között is izgalmas pillanatokat élhetünk át a Direct Now alkalmazásnak köszönhetően. Decemberben érkezik az appba például a Barátság a síron túl című sorozat, amely első részében Anette holtan találja régi barátját, a Nobel-díj várományos Hermann Wiegandot. A nő megtörve osztja meg barátaival a hírt. Mivel a közgazdasági Nobel-díj nyertesét öt nappal később jelentik be, a csapat úgy dönt, addig titokban tartják a férfi halálát. A következő öt nap kihívások elé állítja a barátokat. Epizódonként más szereplő történetét és személyiségét ismerhetjük meg, miközben Hermann halála kapcsán régóta őrzött titkokra derül fény.

A hónap során elérhetővé válik a Direct One kínálatában a Határtalanul krimiszéria is. A történet főszereplői – köztük Donald Sutherland, William Fichtner, Tom Wlaschiha – a Nemzetközi Büntetőbíróság felügyelete alá tartozó különleges egység nyomozói, akiknek feladata a határokon átnyúló bűncselekmények felderítése. A háromévados sorozat bepillantást enged a csapat munkájába, miközben egzotikus vidékekre kalauzol el a téli szürkeségből – garantáltan a képernyők elé szegezi a nézőket.

Édes Emma, drága BöbeŐrületbe kergető szerelem

Péntekenként a magyar filmkészítés legnagyobb klasszikusait közvetíti a csatorna, amelyek a premier után elérhetőek az alkalmazás videótárában is. Decemberben látható lesz az Oscar-díjas Szabó István 1991-ben bemutatott filmje, az Édes Emma, drága Böbe, amely a rendszerváltás zűrzavarát ragadja meg a hétköznapi főhősök sorsán keresztül. Emma és barátnője, Böbe faluról költöztek fel Budapestre, ahol oroszt tanítanak egy iskolában. A rendszerváltás miatt kénytelenek átképezni magukat angoltanárrá. Emma életét folyamatos csalódások érik: előbb a kollégáiból és a hivatásából ábrándul ki, majd az imádott férfiből, végül a legjobb barátnőjéből is.

A magyar film noir egyik kiemelkedő darabjában, az 1939-ben készült Halálos tavaszban két fantasztikus színész, Karády Katalin és Jávor Pál játékát követhetjük a vásznon. A történet szerint Egry Iván öngyilkosságot követ el, s a film a múltba kalauzol, hogy megtudjuk, hogyan jutott el tettéig. Betekintést nyerünk egy nővel való véletlen megismerkedésébe, akivel végzetes szerelmi viszonyba bonyolódnak. A klasszikussá vált alkotás egy öngyilkosság felkavaró és megindító krónikája a régi idők Budapestjén.

Fábri Zoltán Kosztolányi-adaptációja, az 1958-ban megjelent Édes Anna katartikus erővel mutatja be az elnyomott és megalázott kisember végső lázadását. A filmben Anna (Törőcsik Mari) a nagypolgári Vizy házaspár cselédjeként dolgozik. Vizyné (Mezey Mária) kihasználja, hogy Anna teljesíti minden kívánságát. A fiatal nő beleszeret Vizyné unokaöccsébe, Jancsiba (Fülöp Zsigmond), aki teherbe ejti, kényszeríti az abortuszra, majd szakít vele. Anna pedig szépen lassan beleőrül a megaláztatásokba.

A kommunizmus személyiségtorzító hatását bemutató, 1978-as Angi Vera szintén decemberben kerül képernyőre és a videótárba. A Pap Vera által alakított Angi Vera segédápolónő egy kórházban. Amikor felszólal az áldatlan körülmények ellen, ideológiai továbbképzésre küldik, ahol agitátornak tanul. Közben beleszeret egyik tanárába, de a szigorú iskola falai között nem tudja megélni a szerelmet.

Népszerű filmek hétvégi bekuckózáshoz

Legyen szó valóságot bemutató, történelmet feldolgozó filmekről vagy elbűvölő vígjátékokról, az év utolsó hónapjában is szórakoztató estéket tölthetünk el a Direct One-nak köszönhetően. December 10-től lesz elérhető A negyedik testvér című francia dráma, egy olyan család története, akiket a sors bár megtépázott, eddig sikerült átvészelniük a viharokat. Az egyik lány, Lisa örökbefogadott húga, Marine azonban szerelembe esik, ami megtöri a családi békét, és a főhősöknek egy szörnyű tragédia után kiutat kell találniuk a problémákból.

Elizabeth az összetört szívű, kiábrándult fiatal nő New York-tól Kaliforniáig bejárja az Egyesült Államokat, hogy kávézók, bisztrók és kaszinók világában keresse a szerelmet. A december 17-től elérhető, Norah Jones és Jude Law főszereplésével készült A távolság íze című film megmutatja, hogyan lehet feldolgozni a szerelmi bánatot, és miként lehet újra boldogságra találni.

Szenteste tűzi műsorra a Direct One az Aranycsapat című dokumentumfilmet, amelyben azt a magyar labdarúgó-válogatottat ismerhetjük meg, amely az ötvenes évek elején a világ legjobb együttese volt és sok dicsőséget szerzett a magyar sportnak. A Direct Now applikációban is elérhető alkotás a csapat felfelé ívelésének, világra szóló sikereinek, világbajnoki kudarcának, majd széthullásának történetét meséli el.

A Mindenképpen talán válófélben lévő főhősét, Will Hayest (Ryan Reynolds) kislánya, a tízéves Maya (Abigail Breslin) faggatni kezdi arról, hogy mit csinált a házasság előtt, és hogyan ismerte meg a feleségét. Will végül mesél a lánynak a múltjáról, de megváltoztatja a szereplők neveit. Vajon Maya a történet alapján rájön arra, hogy ki az anyukája? A Direct One kínálatában látható filmből idén még ez is kiderül.

A sportrajongók sem lesznek hanyagolva

Noha a Forma-1-es szezon véget ért, a sportkedvelők az év utolsó hónapjában sem maradnak izgalmak nélkül. Idén még két forduló van hátra az NB1-ből, a szoros mezőnynek köszönhetően pedig akár egy-egy pont is dönthet arról, a tabella hányadik helyén zárják az évet a magyar csapatok. Angliában a télen sem áll meg a fociélet, a Premier League csapatok karácsonykor és szilveszterkor is pályára lépnek, ahogyan teszik ezt az NFL, azaz a profi amerikaifutball-bajnokság játékosai is. A legfontosabb információkat és menetrendeket nem is kell sokáig keresni, a Direct One sporthubjában egy helyen mindent megtalálunk.

A Direct One előfizetői az ünnepi időszakban is bárhol, és bármikor – akár utazás közben is – követni tudják az eseményeket a Direct Now alkalmazással, és akkor sem maradnak le semmiről, ha az ünnepi sürgés-forgás közben kihagyják kedvenc csapatuk mérkőzéseit, hiszen számos csatorna hét napon keresztül visszanézhető az appban.

Keménykalap és krumpliorr - BagamériMeglepetések és szórakozás az ünnepek alatt is

A Direct One kínálatában az ünnepek alatt több, az éppen aktuális hangulatunkhoz passzoló külföldi és magyar film között válogathatunk, akár vígjátékokat, akár drámai hangvételű műsorokat keresünk.

Megismerhetjük a Vadliba kisdobos őrs tagjainak nyomozását a Keménykalap és krumpliorrban, látható lesz az 1962-es vígjáték, a Mici néni két élete, végigkövethetjük a nagy színésznő, Déryné Széppataky Róza pályáját, sikereit és harcát a Dérynében, és felfedezhetjük a hatvanas évek elejének atmoszféráját a táncban és zenében bővelkedő Cha-Cha-Chában.

Megható véletlenek és a sajátos francia humor szövi át a Jean Reno főszereplésével készült Félix és Rose című romantikus filmet, amely szintén látható lesz december végén, ahogyan az amerikai-francia dráma, a Lebegés is, amelyben a börtönből szabaduló, tetteit megbánó főhős visszatér a városba, ahol a gyilkosságot elkövette.

Az ünnepi időszakban olyan klasszikus amerikai alkotásokkal is kikapcsolódhatunk, mint a népszerű Johnny English filmek Rowan Atkinson főszereplésével, míg a romantikus vígjátékok kedvelői a Bridget Jones filmek első két részével idézhetik fel a mindig csetlő-botló harmincas nő kalandjait, aki a humorral képes átvészelni a legnehezebb helyzeteket is.

Gasztronómia, uralkodók és egy elképesztő pályafutás

A Direct Now alkalmazásban az év utolsó heteiben megnézhetjük az Elton John áttörést hozó éveiről szóló nagyszabású zenés fantáziafilmet, a Rocketmant, de csatlakozhatunk Gordon Ramsay brit szupersztár, Gino D’Acampo olasz séf és Fred Sirieix francia főpincér gasztronómiai utazásaihoz is a Gordon, Gino és Fred útra kel epizódjaiban: a sztárséfek ezúttal Spanyolország felé veszik az irányt.

A bensőséges hangvételű Windsor-ház: Királyi családregény című dokusorozatban a brit királyi család életébe nyerhetünk bepillantást, kizárólag az őket igazán ismerők tolmácsolásában. A Korona kedvelőinek kötelező! A december közepén érkező A milliárd fontos üdülőhajó megépítése epizódjaiban pedig egy mérnökökből álló elit csapat mindennapjait követhetjük, amelynek célja a világ leghatalmasabb és legmodernebb üdülőhajójának megépítése.

A tévéműsorokat a Direct Now alkalmazásban akkor is követni tudjuk, ha nincs a közelünkben tévé, az izgalmas filmeket, sorozatokat az appban akár mobiltelefonon is nézhetjük. Sőt, számos tartalom a bemutató után is visszanézhető hét napig, ezért biztosan nem maradunk le kedvenc műsorainkról.

Apokalipszis karácsonykor és szilveszterkor

A decemberrel beköszöntött az ünnepi készülődés időszaka, hamarosan itt a karácsony, amikor jól esik egy kicsit megállni, időt tölteni szeretteinkkel. A Direct Now kínálatában számtalan karácsonyi filmet megtalálunk, mint a szívet melengető Karácsonyi csók vagy az amerikai lány és a dán herceg szerelméről szóló Én és a hercegem első és második része.

Az apokaliptikus témájú Csendes éj ugyan nem egy tipikus karácsonyi történet, a Keira Knightley főszereplésével készült egyszerre sokkoló és elgondolkodtató alkotás mégis megragadja a néző figyelmét. A jéghoki musicalben pedig egy sztárjátékossá váló tinédzser útját ismerhetjük meg, aki csakhamar rádöbben, hogy a sikerért nagy árat kell fizetnie a jégen és a magánéletben egyaránt.

A szórakozás az év utolsó napján is garantált: megannyi tartalomból válogathatunk az applikációban böngészve, emellett a videótárban a Comedy Central humoros stand up tartalmaiból is szemezgethetünk, ha nevetésre vágyunk szilveszter estéjén. Ráadásul a Direct Now alkalmazással egyszerre több műsort is követhetünk több eszközön, így az ünnepek alatt sem lesz vita abból, hogy mit nézzen a család.

Asterix az olimpiánMesebeli történetek a téli szünetre

A téli szünet ideje alatt a legkisebbek sem fognak unatkozni, hiszen olyan tartalmak várnak rájuk a Direct Now appban, mint a jól ismert Asterix az olimpián, vagy a Boule és Bill című családi vígjáték, amelyben egy kisfiú és hűséges négylábú barátjának kalandjait élhetjük át. A Lou! – Egy aprócska naplóban pedig egy 12 éves álmodozó lány történetét ismerhetjük meg, aki minden bátorságát összeszedi, hogy beszéljen szerelmével, a szomszéd Trisztánnal.

Az alkalmazásban elérhető emellett a Mark Twain örök érvényű ifjúsági regényén, a Huckleberry Finn kalandjain alapuló Tom és Huck, a tinikém filmsorozat, a Kémkölykök 4. része, valamint a Vonatmester is, amelyben két fiú egy öreg mozdony ellopását tervezi.

Tartalmas évet zár a Direct Now alkalmazás

Az idei évben az alkalmazás számtalan tartalommal bővült, és olyan, sokszínű videótár áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben mindenki megtalálja a számára megfelelő tartalmakat.

Tavasszal a magyar nézők előtt is bemutatkozott a Django című western sorozat, ősszel pedig a Párizs külvárosának különleges egységét nyomon követő A brigád érkezett a kínálatba. Elérhető mások mellett a francia egészségügy mindennapjaiba betekintést engedő A gyakornokok, valamint a provokatív, mégis lebilincselő Ösztönök hálójában című erotikus thrillerszéria is, míg a Rodope hegységben játszódó Ördögtorok a rejtélyes nyomozások kedvelőit ragadja magával.

Szemkápráztató és ismeretterjesztő tartalmakkal is bővült az alkalmazás, miután a kínálat novemberben kiegészült a BBC Earth videótárával. Emellett elérhető a Fear The Walking Dead befejező, nyolcadik évada, illetve az utóbbi évek egyik legizgalmasabb fekete humorú sorozata, a Killing Eve – Megszállottak viadala utolsó epizódjai is láthatók, de a lista itt még nem ér véget. Bármely műfaj szerelmesei is legyünk, izgalmas tartalmakat találhatunk magunknak a nap 24 órájában, a hét minden napján.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Leesett a tantusz Metánál

pén dec 8 , 2023
ShareTweetPinShareAutomatikusan titkosítani fogja a személyes üzeneteket a jövőben a Facebook és az Instagram. A The Wall Street Journal (WSJ) a Meta illetékeseire hivatkozva azt írja, hogy a végponttól végpontig (end-to-end), vagyis a két felhasználó közötti üzenetváltás teljes titkosítása jelenleg opcionális a közösségi oldalakon. A WSJ értesülése szerint a Messengerben az automatikus […]
Meta - Facebook, Instagram

És még ez is...