E-bugyelláris: elindult a MobilTárca szolgáltatás

ChristopherMattheisenA nyáron lezárult MobilTárca tesztet követően a Magyar Telekom az országban elsőként elindította a MobilTárca szolgáltatást. A MobilTárca egy olyan alkalmazás, amellyel virtuális formában egy helyen – egy arra alkalmas mobiltelefonban, illetve NFC SIM kártyán – tárolhatók egyes bank- és hűségkártyák, továbbá koncert-, színház- és más belépőjegyek. Így egyszerűen és biztonságosan, egy érintéssel lehet fizetni, hűségpontokat gyűjteni, valamint rendezvényekre belépni.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: „Elérkeztünk a mobilhasználat új korszakához: a MobilTárca digitális pénztárcává alakítja az okostelefonokat. Európában elsőként mi mondhatjuk el, hogy a MobilTárca szolgáltatásunkkal nem csak fizetni lehet, a fizetésen túl kínálunk benne pontgyűjtésre hűségkártyát, valamint a tárcában tárolhatók a megvett rendezvényjegyek is. A többféle szolgáltatás mellett a MobilTárca használatának elterjedését segíti, hogy az elérhető kártyákhoz és jegyekhez kiterjedt országos elfogadóhálózat is kiépült az elmúlt évek során. Bízunk benne, hogy hamarosan már a mobillal fizetés is ugyanolyan természetes lesz, mint a mobillal való fényképezés vagy internetezés.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A tüdődaganat kockázatát számítja ki egy mobil app

csü nov 27 , 2014
A tüdődaganat kialakulásának kockázatát felmérő, okostelefonokra letölthető alkalmazást fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvosai a közelmúltban. Az intézmény klinikai központjának mellkassebészeti osztályán, valamint bioanalitikai intézetében dolgozó szakemberek applikációja segíthet abban, hogy a daganatot már korai stádiumban felismerjék – írta az egyetem. Az E-szűrő nevű, Androidra és iOS operációs rendszerre […]

Friss, ropogós