Szabadulószobára is jutott az uniós támogatásból

gyerekekMegújult fogadótérben és új élményelemmel várják a látogatókat Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban, az interaktív kalandjátékban a Festetics család élettörténetét ismerhetik meg a résztvevők.

A szabadulószobában játszódó időutazás a második világháború végnapjaiba repíti vissza játékosokat: egy romos állapotba került kastélyszobában kell megkeresniük a Festetics család elveszett nemesi oklevelét – mondta el Németh Péter megbízott igazgató. Hozzáfűzte: a kalandjáték forgatókönyvét történész írta, a negyven négyzetméteres játéktérben korabeli, valósághű környezetet alakítottak ki. A szabadulószobát a múzeum munkatársai játékvezetőként tesztelték, a meghívott diák- és felnőttcsapatok pedig rendkívüli élményről számoltak be. A játékosoknak nem kell alapismeretekkel rendelkezniük, hiszen logikus gondolkozással, ügyességgel és csapatmunkával meg lehet oldani a furfangos, egymásra épülő feladatokat, így sorra kinyílnak majd az ajtók, ládák, lakatok. Az összeillesztett térképdarabok, talált tárgyak segítségével a játékosok bejuthatnak a könyvtárszobába, ahol olyan tárgyakra – képre, könyvre, szoborra, földgömbre – bukkannak, melyek a játékban kiemelt funkciót kapnak – ismertette a részleteket Németh.

A játékidő egy óra, a kamerával, mikrofonnal kiépített térben a játékvezetők figyelemmel kísérik a csapatokat, szükség esetén segítséget nyújtanak, de ezt úgy teszik meg, hogy mindenki számára sikerélménnyel fejeződhessen be a játék – fogalmazott Németh. Kiemelte, hogy a csapatok lépésről lépésre jutnak el a célig, a nemesi oklevél megtalálásáig. Az élményszerű játékban egyre több ismeretet szereznek a Festetics család, valamint a kastély építésének történetéről – jelezte. Beszámolt arról is, hogy a múzeum honlapja folyamatos fejlesztés alatt áll, az interaktív kalandjátékkal kapcsolatos információkat november másodikától teszik közzé. A szabadulószobába az előzetesen regisztrált játékosok léphetnek be, a középiskolásoktól kezdve egészen az idősebb korosztályig. Minimum két, maximum hét tagból álló csapatok jelentkezését várják, ugyanis a feladványok csapatmunkára épülnek és a feladatmegosztással a játékosok időt nyerhetnek.

A Festetics-örökséget bemutató beruházásra a keszthelyi önkormányzat nyert európai uniós pályázati forrást, melyből mintegy ötvenmillió forintot a múzeumi infrastruktúra fejlesztésére és a szabadulószoba kialakítására fordítottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ötven szerencsés iskola felsős diákjai vehetnek részt egy interaktív internetbiztonsági foglalkozáson

hét nov 2 , 2020
Országos pályázatot hirdet felső tagozatos tanulóknak a Generali a Biztonságért Alapítvány és Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programja, a sikeresen pályázók interaktív internetbiztonsági foglalkozásokon vehetnek részt. A szolgálat közleménye szerint a foglalkozások célja a biztonságos internethasználattal kapcsolatos tudás terjesztése, a gyerekek tudatos médiafogyasztási szokásainak kialakítása és a digitáliskompetencia-fejlesztés. A foglalkozásokat […]
osztály