Mobil applikációval is elérhető az online gépjárműadat-lekérdezés

kekkh-applikacioMobil applikáción keresztül is elérhető a tavaly októberben indított online gépjárműadat-lekérdező szolgáltatás, amelynek segítségével információt kaphatnak a vevők a megvásárolni kívánt használt gépjármű kilométeróra-állásáról, eredetiségéről, tényleges állapotáról — jelentette be a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH).

A hivatal közleményében felidézte: az ügyfélkapu-regisztrációt vagy a telefonos azonosítási szolgáltatásra vonatkozó regisztrációt követően a webes ügysegéd felületen elérhető lekérdező a rendszám megadása után összesítve ad meg minden lényeges tudnivalót, így például a nyilvántartásban szereplő kilométeróra-állást és annak rögzítési időpontját is tartalmazza a lista. A rendszerből azt is megtudható, hogy körözés alatt áll-e az autó, illetve a gépjármű pontos megnevezését, típusát, eredeti színét, színkódját is lehet ellenőrizni. A legfontosabb információk lekérdezése mellett több, a műszaki adatlapon megadott adat is összeegyeztethető a rendszerben tárolt információkkal.

A fentieken túl a forgalmi engedély száma, a jármű gyártási éve, az első nyilvántartásba vétel időpontja, a műszaki érvényességi idő is megnézhető az elektronikus rendszerben. Ellenőrizhető továbbá a saját és együttes tömeg, a szállítható személyek száma, a hengerűrtartalom, a hajtóanyag pontos meghatározása, a teljesítmény, az ülések és az állóhelyek száma, valamint az is kiderül a lekérdezőből, hogy forgalmi korlátozás alatt áll-e az adott gépjármű. A tájékoztatás szerint a használt gépkocsik vásárlásával kapcsolatos kockázatokat mérsékelni képes szolgáltatás az összes funkciójával már elérhető az okmányügyintézés ingyenesen letölthető mobil applikációjában, az okmányappban is. Így bárhol és bármikor, akár a vásárlás helyszínén lehetőség van a gépjármű műszaki adatainak lekérdezésére.

A szolgáltatás díját online bankkártyás fizetéssel lehet rendezni. Ez egy autó esetében 625 forint, viszont öt gépjárműért csak 1375 forintot kell fizetni – közölte a KEKKH.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Még mindig okostelefonra vágyik a nép

ked nov 22 , 2016
Az okoseszközök töretlen népszerűségét jelzi, hogy a Telenor friss online felmérésében részt vevő közel kétezer válaszadó 93,9 százalékának van okostelefonja, ennek ellenére a többségük okostelefont szeretne ajándékba kapni karácsonykor. Az elmúlt évben elkészített hasonló témájú felméréshez képest idén már a válaszadók 86,5 százaléka nyilatkozott úgy, hogy használ mobilinternetet, míg tavaly […]
karácsony ünnepe

Friss, ropogós