A Sprint nem egyesülhet az amerikai T-Mobillal

stopNem fuzionál az Egyesült Államok harmadik és negyedik legnagyobb vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltatója, miután a Sprint úgy döntött, hogy lemond az amerikai T-Mobillal való egyesülésről – írta a The Wall Street Journal nyomán az MTI. Az üzlet meghiúsulásának oka, hogy a Szövetségi Kommunikációs Bizottság és az amerikai igazságügyi minisztérium a fogyasztók érdekeire hivatkozva nem támogatta azt. Érvelésük szerint az összeolvadás szűkítette volna a választékot és kiürült volna a vezetékmentes kommunikációs üzletág középső szektora az Egyesült Államokban.

A Sprint felerészben pénzben, felerészben pedig saját részvényekkel fizetett volna a 32 milliárd dollárra becsült T-Mobil US részvényeiért, aminek nyomán komolyabb konkurenciája lehetett volna a piacvezető Verizonnak és az AT&T-nek. Az új cégben a T-Mobil US legnagyobb részvényese, a Deutsche Telekom részesedése 15-20 százalékos lett volna. A tavaly óta a japán SoftBank tulajdonában lévő Sprint – amely egyébként az elmúlt hét évben veszteséges volt – korábban vállalta, hogy egymilliárd dollárt fizet az amerikai T-Mobilnak, ha a szövetségi hatóságok nem járulnak hozzá az ügylethez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar Telekom: romló eredmények

pén aug 8 , 2014
A Magyar Telekom 151,8 milliárd forint konszolidált árbevételt és 11,58 milliárd forint adózott eredményt ért el 2014 második negyedévében, a bevételek 3,3 százalékkal, a nettó profit 5,1 százalékkal marad el a 2013 azonos időszakitól – közölte a telekommunikációs vállalat. A második negyedévben csökkentek mind a vezetékes, mind a mobilhang bevételek, […]
Forint

Friss, ropogós