Magyar nyelvű programozókurzus indult a digitális tudáshiány enyhítésére

Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetőjeMagyar nyelvű, ingyenes programozókurzust indít a Microsoft, a HTTP Alapítvány és a Green Fox Academy, az akár három hét alatt elvégezhető kurzus az alapvető kódolási tudás átadásával készíti fel az érdeklődőket a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira – közölte a Microsoft Magyarország. Mint írták, a februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi az alapszintű programozási tudást. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. A 120 jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

A Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el a háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul. „Csak Magyarországon közel tízezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot – ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője. Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a részt vevők elhelyezkedési esélyeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mint a magyar igazság, úgy nőtt a mobilos csekkbefizetések száma

szo febr 6 , 2021
Közel háromszorosára ugrott az iCsekk használata tavaly 2019-hez képest, részben a mobil alkalmazás megújítása, részben a koronavírus-járvány időszaka alatt megváltozó ügyfélszokások miatt – közölte a Magyar Posta Zrt. Idén összesen több mint nyolcmillió darab mobilos csekkbefizetés történt közel nyolcvanmilliárd forint értékben; az iCsekken fizetők átlagosan három csekket fizetnek be havonta. […]
iCsekk

És még ez is...