SIM-kártya botrány: jesszus, van egy rés a pajzson

mobil-simSIM-kártya botrány: a nagyobbik kormánypárt szerint szigorítani kell a távközlési törvényt. Véleményük szerint biztonsági kockázatot jelent, hogy a jelenlegi szabályok lehetővé teszik akár 200 ezer SIM-kártya vásárlását is egy személy nevében.

Halász János, a frakció szóvivője a SIM-kártya botránnyal kapcsolatban úgy fogalmazott, “van egy rés a pajzson”, amit a kormánynak be kell foltoznia a magyar emberek biztonsága érdekében. Elmondta, a parlamenti képviselőket is megdöbbentette, hogy Magyarországon valakiknek volt lehetőségük egy hajléktalan nevében 200 ezer SIM-kártyát venniük, amelyek közül párat a párizsi és brüsszeli merényletek elkövetői is használtak.

A politikus emlékeztetett, a miniszterelnök a nemzetbiztonsági kabinetet kérte, hogy vizsgálja meg az ügyet. A kabinet ezt követően a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén is beszámol vizsgálata eredményeiről. Halász szerint emellett az érintett távközlési cégek képviselőivel is elkezdődik az egyeztetés, amelynek eredményeként még idén módosíthatják a távközlési törvényt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

App: minden a földrengésekről

ked okt 11 , 2016
Az elmúlt ötven év földrengéseit és vulkánkitöréseit mutatja be egy új amerikai app. A Földön az elmúlt ötven évben történt vulkánkitöréseket és földrengéseket bemutató netes alkalmazást készült. Az appot a washingtoni Smithsonian Intézet, a NASA és az amerikai földtani intézet (USGS) adatai alapján. Az alkalmazás egy time-laps animáció segítségével mutatja be […]

Friss, ropogós