Lezárult az európai közlekedési szolgáltatások mobilfizetési projektje

Lezárult az európai határokon átnyúló Mobinet mobilitás-menedzsment projekt, amely számos közlekedési szolgáltatást tesz elérhetővé az Európai Unió tagállamaiban – közölte a fejlesztésben részt vevő Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

A közlemény szerint a Mobinettel a már működő mobilitási rendszerek egységes mobilfizetést tesznek lehetővé, ezáltal bővül az Európai Unió határokon átnyúló, átjárható szolgáltatásainak köre. Hozzátették, hogy a 2012-ben indult projektben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. olyan tapasztalatokat szerzett, amelyeket az európai uniós finanszírozású LinkingDanube, valamint a V4 Smart platformban is kamatoztatni tud majd. A társaság szerint a kényelmes, készpénzkímélő szolgáltatások iránti nemzetközi igényt jelzi, hogy a fejlesztés során új viszonteladói partnereket is szereztek. Kiemelték, hogy a zrt. a jövőben az EU-n kívül is egységesen használható szolgáltatásokat kíván fejleszteni. A közlemény szerint az állami tulajdonú magyar szolgáltató konzorciumi partnerként vett részt az Európai Bizottság társfinanszírozott projektjében. Felidézték, hogy a társaság által indított nemzeti mobilfizetési rendszer Magyarországon már 2014 júliusa óta biztosítja a hozzáférést az EU autópályamatrica- és parkolási rendszeréhez – tették hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Digi felvásárolja az Invitel lakossági üzletágát

szo júl 22 , 2017
Az Invitel Csoport megállapodást írt alá a DIGI Távközlési Zrt.-vel a lakossági és kisvállalati üzletágát jelentő Invitel Távközlési Zrt. részvényeinek eladásáról. A tranzakció a szükséges versenyhatósági hozzájárulások megszerzését követően zárul. A csoport tulajdonosa az ügyletből származó pénzösszeget az Invitech Solutions fejlesztésére fordítja. A tranzakcióval a cégcsoport lakossági és kisvállalati üzletága a […]
Forint

Friss, ropogós