Már elektronikusan is kommunikálhatunk a bíróságokkal

birosagBővült a bíróságok és az ügyfelek közötti elektronikus kommunikáció lehetősége – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szerdán az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a polgári perrendtartásról szóló törvény módosított szabályai – a törvényszék elsőfokú hatáskörébe tartozó pereken túlmenően – valamennyi polgári peres ügyben 2015. július 1-jétől lehetővé teszik, hogy a fél vagy képviselője – a keresetlevelet, továbbá minden egyéb beadványt, okirati bizonyítékot és ezek mellékletét választása szerint elektronikus úton is benyújthatja.

A büntetőeljárásról szóló törvény módosítása pedig lehetőséget teremt a terhelt védőjének, hogy az összbüntetésbe foglalás és az utólagos összbüntetésbe foglalás iránti indítványát, valamint ezeknek az indítványoknak a visszavonását a bíróság erre a célra biztosított elektronikus rendszerén keresztül is benyújthassa. Az OBH az elektronikus kommunikáció kiterjesztésére vonatkozó törvények hatálybalépésére való tekintettel elérhetővé tette a kiterjesztett elektronikus kommunikáció igénybevételéhez szükséges űrlapokat és ügyleírásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Minden, amit a roamingról tudni érdemes: ennyibe kerül neked, ha külföldről hívnak

pén júl 3 , 2015
Itt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít. 4. Ha (belföldi előfizetéssel rendelkező) ismerősünk külföldön tartózkodik és felhív minket, akkor magasabb lesz a számlánk? Nem, mert belföldön […]
Sophia Loren telefonál