A Digi felvásárolja az Invitel lakossági üzletágát

Az Invitel Csoport megállapodást írt alá a DIGI Távközlési Zrt.-vel a lakossági és kisvállalati üzletágát jelentő Invitel Távközlési Zrt. részvényeinek eladásáról.

A tranzakció a szükséges versenyhatósági hozzájárulások megszerzését követően zárul. A csoport tulajdonosa az ügyletből származó pénzösszeget az Invitech Solutions fejlesztésére fordítja. A tranzakcióval a cégcsoport lakossági és kisvállalati üzletága a régió legdinamikusabb lakossági telekommunikációs szolgáltatójának részévé válik. A csoport tulajdonosa, a China-CEE Alap továbbra is elkötelezett a magyar piac iránt, és támogatja az Invitech Solutions ambiciózus fejlesztési terveit a vállalati it és távközlési infrastruktúra piacokon.

Az Invitel Zrt. éves árbevétele 26 milliárd forint, EBITDA-ja hétmilliárd forint. A felek mintegy 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg. A tranzakció kulcseleme egy hosszútávú együttműködési megállapodás, amely szerint az Invitech Solutions hálózati és it-szolgáltatásokat nyújt a DIGI számára, minimum éves 2,8 milliárd forint értékben, legalább tíz évig. Az Invitech Solutions hasonló időtartam alatt szintén hálózati szolgáltatásokat igényel a DIGI csoporttól, éves szinten átlagosan ötszázmillió forint értékben. Az ügylet zárása várhatóan az első negyedévben, a szükséges versenyhatósági jóváhagyásokat követően történhet meg.

Az Invitel Csoport a továbbiakban az Invitech Solutions üzleti IT és telco infrastruktúra piacaira fókuszál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ütős kampányfilm a T-Systems-től

szo júl 22 , 2017

És még ez is...